Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ενέργεια, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βερσαλλίες, σχολίασε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε την ανακοίνωση, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, νέων μέτρων στήριξης κατά της ακρίβειας στη χώρα μας, ενώ σημείωσε ότι στις αποφάσεις του ΕΣ υπάρχει ρητή αναφορά, στην οποία γίνεται λόγος ότι είναι σε ευρωπαϊκό επίπεδο η εξέταση του ζητήματος της επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι επειδή ‘πρότεινε’ κάτι πολύ λιγότερο από αυτό που ήδη είχε προτείνει η Κομισιόν μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή πλαφόν στις τιμές χονδρικής ρεύματος και αερίου σε κάθε κράτος μέλος, έπεσε η τιμή στο φυσικό αέριο», σχολίασε η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Ας το πει στους καταναλωτές, που παθαίνουν εγκεφαλικό με τους λογαριασμούς».

Όπως προσέθεσε, μάλιστα, «δεν ξέρουμε αν πιστεύει και στους μονόκερους, είναι δικαίωμά του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε πως, ενώ μια σειρά από χώρες της Ε.Ε. μειώνουν τον ΕΦΚ στα καύσιμα και πληρώνουν πολύ πιο φθηνά βενζίνη και πετρέλαιο, «αυτός (σ.σ. ο πρωθυπουργός) ακόμα αρνείται».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις