«Η κυβέρνηση με καθυστερημένα, αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα διαιωνίζει την κρίση» δηλώνει στην εφημερίδα «Real Νews» o τομεάρχης Ανάπτυξής και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης.

«Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής η Ισπανία και η Πορτογαλία εξασφάλισαν ειδικό καθεστώς για την διαχείριση των τιμών ενέργειας, ενώ ο κ. Μητσοτάκης πέρασε και δεν ακούμπησε» συνεχίζει ο ίδιος, τονίζοντας ότι «εδώ και μήνες η κυβέρνηση αδιαφορεί για τα υπαρκτά θετικά βήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο» όπως «τη δυνατότητα για μείωση του ΕΦΚ στην ενέργεια ή την ενθάρρυνση της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «η χώρα πληρώνει σήμερα πανάκριβα την ενέργεια επειδή η ΝΔ επέλεξε να αυξήσει κατακόρυφα την εξάρτησή μας από το εισαγόμενο και πανάκριβο φυσικό αέριο, ξεπούλησε τη ΔΕΗ και τα δίκτυα διανομής, απαξίωσε τις ενεργειακές κοινότητες που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2017 και κρατάει ακόμα στο συρτάρι το Ειδικό Χωροταξικό για τις ΑΠΕ που προκήρυξε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο του 2019».

«Είναι εξοργιστικό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επικαλείται τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού όταν πρέπει να στηρίξει την κοινωνία, την ίδια ώρα που κατασπαταλά το δημόσιο χρήμα προς όφελος πολύ συγκεκριμένων συμφερόντων» υπογραμμίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπαραβάλλει: «Εμείς προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα ανάσχεσης της κρίσης: πλαφόν στα τιμολόγια της ενέργειας, φορολόγηση στα υπερκέρδη των παρόχων, αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης».

«Οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας είναι πεπερασμένες αλλά υπαρκτές. Προνόησε άλλωστε για αυτό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις