ΣΥΡΙΖΑ 15 Μαΐου: Ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύει σήμερα, Τρίτη 3 Μαίου, στο νομό Ηλείας στο πλαίσιο των εξορμήσεών του στην περιφέρεια για να συζητήσει με πολίτες, εργαζόμενους, αγρότες, νέους και εκπροσώπους τοπικών φορέων για τα προβλήματα στην καθημερινότητά τους, προβλήματα που έχουν διογκωθεί λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας που δημιουργεί κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης. Επίσης, τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος προκειμένου ο Αλ. Τσίπρας να ζητήσει από τους βουλευτές του να κινητοποιηθούν στις εκλογικές τους περιφέρειες για να διασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την συλλογική ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΘΝΟΥΣ, για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, οι εσωκομματικές εκλογές της μεθεπόμενης Κυριακής δεν είναι μία τυπική διαδικασία που θα κλείσει και τυπικά τον κύκλο των συνεδριακών εργασιών. Ειδικά για την εκλογή του προέδρου το μεγάλο στοίχημα βρίσκεται στην προσέλευση των πολιτών στις κάλπες ούτως ώστε η συμμετοχή να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη “για την αρχή του τέλους της”. Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει ήδη η καμπάνια για την εγγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και τη μαζική συμμετοχή που έχει ως κεντρικό πυρήνα το σύνθημα της ενδυνάμωσής του ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει την νίκη στις εκλογές της απλής αναλογικής.

Όπως έχει γράψει το ethnos.gr, για την εκλογή προέδρου ενδέχεται να στηθούν ακόμη και 1.000 κάλπες σ’ ολόκληρη την χώρα ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες που δεν έχουν κοντά τους οργανώσεις μελών να ψηφίσουν. Για την Κεντρική Επιτροπή εκτιμάται ότι θα στηθούν συνολικά 500 κάλπες, για την ανάδειξη 300 νέων μελών ανάμεσα σε περίπου 740 υποψηφίους.

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής, δεν θα στηθεί τελικώς τρίτη κάλπη για να ψηφιστούν συνολικά εννέα καταστατικές αλλαγές καθώς αυτό θα καθιστούσε ιδιαίτερα πολύπλοκη τη διαδικασία. Η ψηφοφορία θα γίνει ηλεκτρονικά κατά πάσα πιθανότητα μία ημέρα προτού στηθούν οι κάλπες για πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα να διεξαχθεί και μία ημέρα μετά στις 16 Μαΐου. Σ’ αυτήν την ψηφοφορία έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο όσοι σύνεδροι ψήφισαν στις 16 Απριλίου στο Συνέδριο για τον τρόπο εκλογής Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, δηλαδή περίπου 4.800 μέλη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις