Εισαγγελική έρευνα, με τη μορφή του κατεπείγοντος, θα διενεργηθεί εκ νέου για τη μήνυση που είχε καταθέσει ο εκλιπών Ανδρέας Βγενόπουλος σε βάρος τής άλλοτε επικεφαλής του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, υπό τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την πρόσφατη δημοσιοποίηση ηχητικού ντοκουμέντου που φέρεται να είχε καταγράψει, προ επταετίας, ο επιχειρηματίας πρώην ισχυρός άνδρας της MIG.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί, αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Νίκος Ποιμενίδης, ο οποίος μελετά ηχητικό υλικό, συνολικής διάρκειας 5,5 ωρών, στο οποίο βασίστηκε η μήνυση Βγενόπουλου κατά της κ. Θάνου, την οποία καταγγέλλει ότι, επιχείρησε μέσω φιλικού της προσώπου να του αποσπάσει χρήματα προκειμένου να χειριστεί ευνοϊκά δικαστικές του εκκρεμότητες.

Να σημειωθεί ότι, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου έχει καταθέσει αγωγή αποζημίωσης 300.000 ευρώ σε βάρος της ιστοσελίδας που αποκάλυψε το ηχητικό ντοκουμέντο του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου με γυναίκα επιχειρηματία, που καταγγέλθηκε ότι λειτουργούσε ως μεσάζων της κ. Θάνου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις