Δημόσια αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα, Τρίτη (10/5), ανάμεσα στον δήμαρχο Αθηναίων και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αφορμή το ζήτημα της ασφάλειας και της αστυνόμευσης στην Αθήνα.

Αναλυτικότερα, όλα ξεκίνησαν μετά από τοποθέτηση του Κώστα Μπακογιάννη στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ σχετικά με την αστυνόμευση στην Αθήνα. Ο δήμαρχος αρχικά τόνισε την ανάγκη για προληπτική, ενεργή και διαρκή αστυνόμευση στην Αθήνα, που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας, όπως είπε.

Ωστόσο, στην συνέχεια επανέλαβε το αίτημα του για συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο ανεβάζοντας τους τόνους: «Τάκη έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε».

Υποχρεώνεται, όπως είπε, να θέσει το θέμα δημόσια, καθώς ο αρμόδιος Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος εδώ και ένα μήνα δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα του για συνάντηση.

«Τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων ξεκαθαρίζοντας: «Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο πρωθυπουργός επίσης».

Επισήμανε παράλληλα ότι ο δήμος έχει εξαντλήσει τα μέσα και τις αρμοδιότητές του τονίζοντας πάντως πως ο δήμος έχει χαρτογραφήσει δρόμο και γειτονιά-γειτονιά το πρόβλημα ασφάλειας και έχει συντάξει το «μαύρο» χάρτη της παραβατικότητας στην πρωτεύουσα.

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Τί θέλει ο δήμαρχος, εφαρμογή νόμων ή ανομία;»

Λίγο αργότερα, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχολίασαν τις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων με αιχμηρό τρόπο:

«Απορίες προκαλεί η στάση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο Δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις “σκούπα” στη δημόσια τοποθέτησή του.

Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής με τον αρμόδιο Υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο Δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;» είπε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις