Ότι ήταν να ειπωθεί για τις εκλογές ειπώθηκε με σαφήνεια και ειλικρίνεια από τον πρωθυπουργό. οτιδήποτε άλλο δεν έχει να προσθέσει κάτι για τους πολίτες. Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας, το κοινοβουλευτικό έργο συνεχίζεται κανονικά, συνεδριάζει το υπουργικό, πολιτικές στήριξης υλοποιούνται απέναντι στην κρίση και προχωρούμε δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη που τάχθηκε κατά του σεναρίου τρίτων εκλογών κλήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου δεν το απέκλεισε.

«Υπάρχουν», είπε, «εκλογές που θα γίνουν με την απλή αναλογική που φαίνεται ότι δεν θα διαμορφώσουν συνθήκες διακυβέρνησης με δεδομένο ότι η αυτοδυναμία είναι πάρα πολύ δύσκολη, έως αδύνατη. Θα υπάρχει δεύτερη αναμέτρηση στην οποία η ΝΔ θα ζητήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών για τον σχηματισμό κυβέρνησης σαν αυτή που έφτιαξε το 2019.

Από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα που θα διαμορφωθούν και η άποψη των πολιτών θα διαμορφώσουν και τις εξελίξεις τότε».

Τα υπόλοιπα σημεία της ενημέρωσης

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στην χθεσινή συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ιταλό πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι.

Για την Σύνοδο Κορυφής τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει στους ομολόγους του την τουρκική προκλητικότητα και πως η Ελλάδα φροντίζει με προσεγμένη διπλωματία να χτίζει συμμαχίες στην διπλωματία.

Αναφέρθηκε επίσης και στα μέτρα στήριξης και πρόσθεσε ότι θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο για να αμβλυνθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις.

Ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους αγρότες προκειμένου να κάνουν δήλωση για την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο που θα γίνει τον Αύγουστο και όχι το Νοέμβριο.

Εξέφρασε την αποδοκιμασία της κυβέρνησης για την προσπάθεια, όπως είπε, του κ. Τσίπρα να πλήξει την δημοκρατία με έναν τραμπισμό α λα Γκρέκα.

Και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι μέσα από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ορίσει υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών για να πάει η χώρα σε εκλογές.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα τον ακολουθήσει σε αυτή την πολιτική ευτέλειας και εξαχρείωσης και τον κατηγόρησε ότι θέλει να αμφισβητήσει την ομαλότητα και θέλει να εισάγει τον Τραμπισμό στην Ελλάδα.

Για το τι προσδοκούμε από την Σύνοδο τόνισε ότι το κείμενο συμπερασμάτων καλύπτει τις ελληνικές θέσεις όσον αφορά στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις