«Όχι» στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να συγκληθεί αυτή την εβδομάδα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων λέει ο Κωνσταντίνος Τασούλας, καθώς συνεχίζονται τα παιχνίδια καθυστερήσεων με στόχο να κερδίσει χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Βουλής έστειλε επιστολές στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, ενημερώνοντας πως στις 22 Αυγούστου συγκαλεί διάσκεψη των προέδρων της Βουλής στις 13:00, έτσι ώστε να αποφασίσουν για την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση αλλά και για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ουσιαστικά την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση έχει ορίσει την επαναλειτουργία της Ολομέλειας της Βουλής.

«Ο πρόεδρος της Βουλής απέρριψε το αίτημα που είχαμε υποβάλει οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για εσπευσμένη συνεδρίαση της Επιτροπής μέσα στην τρέχουσα βδομάδα. Η καθυστέρηση δεν θα τους σώσει!» σχολιάζει ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές της Επιτροπής στην επιστολή που κατέθεσαν ζητούσαν να κληθούν στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και η Εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ σε ακρόαση. Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψης του από την Κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να «συγκαλέσει άμεσα αυτή την εβδομάδα, σε έκτακτη συνεδρίαση την Επιτροπή, προκειμένου να κληθεί ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην ΓΓ κ. Δημητριάδης και η εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ σε ακρόαση.

Υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψής του από την Κυβέρνηση. Υπάρχει απόλυτη ανάγκη θεσμικής αντίδρασης για την προστασία της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου» τόνισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και συμπλήρωσαν:

«Για να διερευνηθούν σε βάθος τα παραπάνω ανησυχητικά και θλιβερά γεγονότα, θα πρέπει να συγκαλέσετε άμεσα, αυτή την εβδομάδα, σε έκτακτη συνεδρίαση την Επιτροπή βάσει του άρθρου 43Α Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να κληθούν οι ανωτέρω σε ακρόαση, προκειμένου να χυθεί φως στα κρίσιμα ως άνω για την Δημοκρατία ζητήματα».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο φόβος τους για έλεγχο δεν κρύβεται με τίποτα – Η ενοχή τους φωνάζει

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προκάλεσε η απόφαση του Κωνσταντίνου Τασούλα να απορρίψει το αίτημα για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Όπως σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, «μετά την χθεσινή παραπομπή της συζήτησης στη Βουλή για το τέλος Αυγούστου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται και την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Είναι εμφανές ότι παίζουν καθυστερήσεις. Αλλά στην προσπάθειά τους αυτή κάνουν την ενοχή τους να φωνάζει ακόμη πιο δυνατά και τον φόβο τους για έλεγχο να μην κρύβεται με τίποτα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει πως «ό,τι κι αν σκαρφιστούν, όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει. Τίποτα δεν γλιτώνει τον κ. Μητσοτάκη από τις ευθύνες του για την εκτροπή που επιχείρησε».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις