Στο βήμα της Βουλής βρίσκεται για τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ξεκίνησε με αναφορά στα όσα είχε πει νωρίτερα ο κ.Γιάνης Βαρουφάκης του ΜΕΡΑ 25 και ακολούθως σχολίασε τον διάλογο του κ.Γεραπετρίτη με τον κ.Τσίπρα. «Θέλω να σας συγχαρώ κ.Τσίπρα για την ταχύτητα που επιδείξατε για να κάνετε εντυπωσιακή κοινοβουλευτική τούμπα και πήρατε πίσω όσα είχατε πει. Αυτό λέγεται κοινοβουλευτική θρασυδειλία», είπε ο πρωθυπουργός.

Δείτε την δευτερολογία του πρωθυπουργού:

Ο κ.Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για όσα είχε αναφέρει στην ομιλία του σχετικά με το περιεχόμενο της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. «Πώς αισθάνεστε να χρησιμοποιείτε στοιχεία από μια συνεδρίαση κλειστή; Με κατηγορήσατε ότι έδωσα εντολή παρακολούθησης. Είναι ο λόγος σας ενάντια στον δικό μου. Οι πολίτες θα πιστέψουν ή εσάς ή εμένα. Ο κ.Βαρουφάκης τα «μπαλαμούτιασε» λίγο στην ομιλία του, μας είπε ότι δεν ακούγατε κανέναν. Μπορείτε να μας το πείτε κι εσείς; Κανείς πρωθυπουργός δεν έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να ξέρει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ. Εγώ δεν γνωρίζω. Ο πρωθυπουργός είναι αποδέκτης πληροφοριών. δεν διανοήθηκα ποτέ να ρωτήσω με βάση τις αναφορές της ΕΥΠ ποιες είναι οι πηγές των πληροφοριών. Εγώ δεν γνωρίζω και δεν θα έπρεπε να γνωρίζω», είπε ο κ.Μητσοτάκης. «Τα πρόσωπα αυτά τα γνωρίζει η διοικητής, η ΑΔΑΕ και ο αρμόδιος εισαγγελέας -παλιά ήταν δύο, τώρα είναι ένας», συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης , ενώ την ίδια ώρα άρχισαν διαμαρτυρίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα από τον κ.Φίλη.

Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι το 2016 υπήρχε πόρισμα της ΕΥΠ που αφορούσε υποθέσεις διαφθοράς στην Αστυνομία, και φέρονται να υπήρχαν συνομιλίες αξιωματικών με τον υπουργό Άμυνας και τη σύζυγό του. Αναρωτιέμαι, ο υπουργός Αμυνας κάνει “νταλαβέρια” με υπόδικο, έχετε την πληροφορία και δεν κάνετε τίποτα; Ας προσέχετε λίγο κύριε Τσίπρα.

Ερχόμαστε στα ερωτήματα που έχετε θέσει κ.Τσίπρα. Δεν πρέπει να εξαιρείται κανείς, δεν ορίζεται ούτε από το Σύνταγμα, ούτε από τον εκτελεστικό νόμο. Κανείς δεν μπορεί να πει κανείς και μάλιστα με βεβαιότητα ότι ορισμένοι δεν μπορούν να λειτουργούν σε βάρος της εθνικής ασφάλειας, από τέτοιους δημιουργούνται ρήγματα στην εθνική ασφάλεια. Εγώ δέχθηκα ότι στην περίπτωση του κ.Ανδρουλάκη φίλτρο δεν υπήρχε. Είμαι ανοιχτός να ακούσω προτάσεις από όλα τα κόμματα και ήδη εμείς κάναμε το πρώτο βήμα. Είμαι ανοιχτός να ακούσω και άλλες προτάσεις για πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας. Αλλά δεν μπορώ να δεχθώ την εξαίρεση βουλευτή, μόνο λόγω της ιδιότητάς του. Με ρωτήσατε και εσείς και ο κ.Κατρίνης μια ερώτηση που ξέρετε ότι δεν μπορώ να απαντήσω. Γιατί παρακολουθήθηκε ο κ.Ανδρουλάκης. Μπορώ να πω ότι η διαδικασία ήταν νόμιμη, αλλά τα φίλτρα που έπρεπε να υπάρχουν δεν ήταν επαρκή. Δεχόμαστε ότι ήταν μια παρακολούθηση που δεν έπρεπε να γίνει. Ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται από πριν. Γι’ αυτό αντέδρασα όπως αντέδρασα. Θα κληθούν στην εξεταστική όλοι οι αρμόδιοι. Είπε και ο κ.Κουτσούμπας ότι δεν θα υπάρξει αντίρρηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να κληθούν και άλλοι διοικητές. Δε νομίζω να υπάρξουν αντιρρήσεις, έτσι κ.Τσίπρα; Να κληθεί και ο κ.Ρουμπάτης και ο κ.Δραβίλας, να έρθουν όλοι, να μας διαφωτίσουν πως χειρίστηκαν αυτοί τέτοιες λεπτές υποθέσεις.

Σε άλλο σημείο της δευτερολογίας του, ο πρωθυπουργός είπε: Ο τέως γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ονομαστικά σε δημοσιογράφους, λέγοντας ότι είναι στο pay roll του Μαξίμου. Δεν έχετε αίσθηση του δικού σας παρελθόντος και συναίσθηση των δικώω σας πράξεων. Κλείνω να αναφορά στην ενδιαφέρουσα και τολμηρή παρότρυνσή σας προς την Κ.Ο. της ΝΔ να ρίξει, ουσιαστικά την κυβέρνηση. Κοιτάξτε. Αυτή η ομάδα έχει περάσει από πολλές δυσκολίες, νεώτεροι έχουν αποδείξει ότι ο ομάδα της ΝΔ είναι συμπαγής και έτοιμη και δώσει κάθε μάχη. Εάν πιστεύετε ότι δεν απολαμβάνω την εμπιστοσύνη της βουλής, καταθέστε τώρα πρόταση δυσπιστίας και ελάτε να αναμετρηθούμε. Σας περιμένω.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις