Αφγανός δημοσιογράφος ζήτησε… εξηγήσεις από τη δημοσιογράφο του CNN Κριστιάν Αμανπούρ σχετικά με το περιστατικό με την ακυρωθείσα συνέντευξη με τον Ιρανό ηγέτη, διαπληκτισμός που συνέβη με παρούσα την Μαρέβα Μητσοτάκη.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού προσερχόταν την Παρασκευή στην έδρα του ΟΗΕ, αναφέρει ο Ant1, όπου αργότερα μίλησε στη Γενική Συνέλευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν βρέθηκε μπροστά στον έντονο διάλογο που είχαν η δημοσιογράφος του CNN με τον Αφγανό δημοσιογράφο. Από το σημείο μετέδιδε την εκπομπή της η Αμανπούρ.

Η διάσημη δημοσιογράφος του CNN υπενθυμίζεται ότι ακύρωσε συνέντευξη με τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί γιατίο αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα για όσα θα μιλούσε μαζί του.

Όταν τελείωσε η εκπομπή της και αποχωρούσε από το χώρο, Αφγανός δημοσιογράφος άρχισε να ρωτά επίμονα την Αμανπούρ για την άρνηση της να βάλει μαντίλα. Ακολούθησε μια έντονη συζήτηση με την -εμφανώς εκνευρισμένη- δημοσιογράφο, η οποία υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των γυναικών.

Τον διάλογο παρακολούθησε και η κ. Μητσοτάκη η οποία συνοδευόταν από την πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Μόλις η Κριστιάν Αμανπούρ αντιλήφθηκε την παρουσία της κ. Μητσοτάκη, έσπευσε να την αγκαλιάσει και να συζητήσουν για το περιστατικό.

– «Πρώτα από όλα τι κάνεις Μαρέβα; Με είδες να φοράω το πουκάμισό σου;», είπε η Αμανπούρ

– «Το είδα, αλλά αναρωτήθηκα τι συμβαίνει εδώ», απάντησε η κ. Μητσοτάκη.

– «Ναι, φορούσα το άσπρο πουκάμισό σου με το άσπρο μου κοστούμι».

– «Eίσαι καταπληκτική».

Αργότερα, σε δηλώσεις της στον Ant1, η κ. Μητσοτάκη είπε ότι «η Κριστιάν είναι φίλη μου, την γνωρίζω πολλά χρονιά και την θεωρώ κορυφαία δημοσιογράφο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις