Η ακρίβεια και ιο συνεχείς ανατιμήσεις αποτέλεσαν ένα από τα μεγάλα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα (27/09) στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θίγει το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε με τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τις ανατιμήσεις στην αγορά, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι στα σούπερ μάρκετ, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Η προτροπή αυτή φαίνεται πως οδηγεί τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, να έχει επαφές με ιδιοκτήτες μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, άμα τη επιστροφεί του από το Βερολίνο.

Συζήτηση, παράλληλα, στο υπουργικό συμβούλιο έγινε και για τις ελληνικές προτάσεις που κατατέθηκαν προς την Ευρώπη από τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, στην επιστολή που έστειλε.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι πρωτοβουλίες στην Ευρώπη θα πρέπει να συνοδευτούν από έναν σχεδιασμό συνολικά του μοντέλου τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας με απεξάρτηση από τις τιμές φυσικού αερίου.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε από την πλευρά του την ανάγκη να υπάρξει κοινή πολιτική προμήθειας φυσικού αερίου έτσι ώστε οι χώρες να πετύχουν καλύτερες τιμές αλλά και αποθήκευση ενέργειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις