Ο πρωθυπουργός ,Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραθέσει, σήμερα, δείπνο στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λίγες ώρες μετά το «όχι» στην πρόταση των 15 κρατών της ΕΕ για πλαφόν στο φυσικό αέριο.

Όπως έγινε γνωστό λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, με την πρόταση των 15 κρατών – μελών για επιβολή πλαφόν στις τιμές εισαγωγής φυσικού αερίου να έχει προωθηθεί, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φαίνεται πως απέρριψε την πρόταση των 15 προκαλώντας εντάσεις εντός της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με άρθρο του Politico η Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Επιτροπής, Ντίτε Γιουλ – Γιόργκενσεν μετέφερε στους Ευρωπαίους διπλωμάτες το σχέδιο για προτάσεις κοινών αγορών και όχι για επιβολή πλαφόν, γεγονός που τους εξόργισε.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση για πλαφόν στο φυσικό αέριο που μπλοκάρει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συντάχτηκε με πρωτοβουλία της Ελλάδας, της Πολωνίας, της Ιταλίας και του Βελγίου.

Ως εκ τούτου, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τι θα συζητηθεί με τον κ. Μητσοτάκη και ποια θα είναι η στάση που θα κρατήσει η πρόεδρος της Κομισιόν απέναντι στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα μίλησε για «σπουδαία νέα στη μάχη κατά των υψηλών τιμών στην ενέργεια», σχολιάζοντας την εν λόγω πρόταση…

Η πρόεδρος της Κομισιόν βρίσκεται στην Αθήνα και θα μιλήσει στο Athens Democracy Forum.

Σήμερα είναι η δεύτερη ημέρα των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου. Φέτος κλείνει 10 χρόνια και διοργανώνεται από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους The New York Times και με τίτλο «Δέκα χρόνια Δημοκρατίας και τώρα τι;»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις