Δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση ασκεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, με ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες σχετικά με τη φύλαξη των φοιτητικών εστιών στου Ζωγράφου.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, την ευθύνη για τη λειτουργία και τη φύλαξη της φοιτητικής εστίας στην περιοχή του Ζωγράφου, η οποία όπως αποδείχθηκε αποτέλεσε «γιάφκα» σκληρών κακοποιών, την έχει το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), πρόεδρος του οποίου είναι ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος.

Στη σημερινή του ανάρτηση, λοιπόν, ο κ. Ηλιόπουλος αναρωτιέται «πού πάνε τα χιλιάδες ευρώ για την φύλαξη των εστιών;» και υπογραμμίζει ότι «ο εκλεκτός του Μητσοτάκη πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Δέρβος, υπεύθυνος στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, δαπανά χιλιάδες ευρώ για την φύλαξη των εστιών», παραθέτοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο κ. Δερβός, «χωρίς καμία ντροπή» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «έχει προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση 202.659,62 € για υπηρεσίες σίτισης σε εταιρία που συστάθηκε την ίδια ημέρα με κεφάλαιο 5.000».

Στη συνέχεια της ανάρτησης και έπειτα από αυτά τα στοιχεία, ο Νάσος Ηλιόπουλος, απευθυνόμενος τόσο στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όσο και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ρωτά τα εξής: «Γιατί εδώ και τρία χρόνια που ήταν γνωστές οι καταγγελίες για την εγκληματική δράση στις εστίες η αστυνομία δεν έκανε τίποτα; Θέλετε να πάρουμε στα σοβαρά την απάντηση Θεοδωρικάκου ότι φταίει η καραντίνα; Δηλαδή η εγκληματική ομάδα ήταν σε καθεστώς τηλεργασίας;

Που πάνε τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που σπαταλά το ΙΝΕΔΙΒΙΜ; Σε εταιρίες φίλων και γνωστών;».

«Η σπατάλη του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με τον εκλεκτό ΟΝΝΕΔιτη του κ. Μητσοτάκη είναι μια μικρογραφία του πωώς αντιμετωπίζουν τη δημόσια διοίκηση. Ένα σμήνος από ακρίδες που λεηλατεί τους δημόσιους πόρους τη στιγμή που η φτώχεια και οι ανισότητες αυξάνονται, τη στιγμή που ο μήνας δε βγαίνει» επισημαίνει κλείνοντας την ανάρτησή του ο κ. Ηλιόπουλος και καταλήγει λέγοντας ότι «οι πολίτες σύντομα θα τους στείλουν εκεί που τους αξίζει, οι μέρες της αλαζονείας τους τελειώνουν».

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις