Με αιχμές σχολίασε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής την αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην συνέντευξή του στους Sunday Times για το ζήτημα των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης «συνέχισε να προσποιείται ότι δεν γνωρίζει την ουσία της υπόθεσης των παράνομων υποκλοπών αλλά παρά ταύτα απέλυσε δύο πρόσωπα». Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός «απέφυγε να αναφέρει ότι χάρις την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία δεν κλήθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα -ούτε καν αυτά που παραιτήθηκαν- παρά μόνο ο παρακολουθούμενος και το α λα καρτ απόρρητο σφράγισε τα στόματα του πρώην και του νυν διοικητή της ΕΥΠ».

«Αλλάζοντας τις εκδοχές σαν τα πουκάμισα, τώρα ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι το ζήτημα των υποκλοπών έχει να κάνει με κάποιον που επιδίωξε να επιβαρύνει τις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Ποιος;

Ο ανιψιός και στενότερος συνεργάτης του;

Ο εκλεκτός του στην ΕΥΠ, διορισμένος μάλιστα με αλλαγή των κριτηρίων επιλογής;», υπογραμμίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Δεν του φτάνει η κοροϊδία σε 11 εκατομμύρια Έλληνες που τώρα θέλει να την διευρύνει και σε 67 εκατομμύρια Βρετανούς;», διερωτάται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωσή του.






Η επιστολή της ΑΔΑΕ στον Νίκο Ανδρουλάκη που εξηγεί γιατί είναι παράνομη η ενημέρωσή του

Το σχετικό απόσπασμα του εγγράφου της ΑΔΑΕ που κατέθεσε χθες στην εξεταστική ο κ. Ανδρουλάκης και παρουσιάζει η «Εφ.Συν.» αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μετά την τροποποίηση της παρ. 9 του άρθρου 5 του ν. 2225/1994 με το άρθρο 87 του νόμου 4790/2021, σε κάθε περίπτωση που η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών έχει επιβληθεί για λόγους εθνικής ασφαλείας, η ΑΔΑΕ δεν δύναται να γνωστοποιεί στον ίδιο τον θιγόμενο τη λήψη του μέτρου της άρσης, μετά τη λήψη αυτής, ακόμη και αν δεν διακυβεύεται πλέον ο σκοπός για τον οποίο διατάχθηκε. Η χορήγηση αντιγράφου του φακέλου σας εκ μέρους της ΑΔΑΕ θα παραβίαζε την ανωτέρω διάταξη».

Με αυτόν τοντρόπο απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στην  «πρόσκληση» της κυβέρνησης να πάει στην ΕΥΠ για να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του.
Και αυτό γιατί, όπως ο ίδιος έχει εξηγήσει, κανείς ποτέ δεν τον κάλεσε νομίμως, επισήμως και εγγράφως να ενημερωθεί σχετικά, καθώς έχει καταργηθεί η σχετική διαδικασία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις