Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συγκεκριμένα, αναφορικά με το αν θα υπάρξει τετ α τετ ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο Πρόεδρο στην σύνοδο της Πράγας ο Γ. Οικονόμου είπε: «Εάν ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος αυτός έχει δυναμιτίσει το κλίμα επιδιώξει συνάντηση η ελληνική πλευρά θα το αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά».

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ακόμα ότι: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός πάντοτε ενημερώνει με υπευθυνότητα τους εταίρους για την τουρκική προκλητικότητα η οποία έχει αποκτήσει εξωφρενικά χαρακτηριστικά. Ψύχραιμα και αποφασιστικά θα απαντάμε και με αποτρεπτική ισχύ».

Για την πιθανή ατζέντα της συνάντησης με Ερντογάν αν αυτή γίνει, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε αλλά αν υπάρξει πρόθεση από τουρκική πλευρά θα το αξιολογήσουμε θετικά αλλά με σταθερές τις κόκκινες γραμμές».

Σε ό,τι αφορά τόνισε πως «παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις και οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση».

Για τη συνάντηση Σάλιβαν – Καλίν, ο κυβερνητικός εκρόσωπος είπε: «Σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ αυτό που κρατάμε και γνωρίζουμε είναι ότι αφενός μεν οι δημόσιες παρεμβάσεις και τοποθετήσεις Αμερικανών αξιωματούχων για την προκλητική στάση της Τουρκίας, για το ότι είναι αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις το κογκρέσο όπου και εκεί έχει καταστεί σαφές στην Τουρκία ότι η τακτική που εφαρμόζει δεν είναι τακτική που μπορεί να οδηγήσει σε κάτι διαφορετικό από αυτό που ισχύει για την προμήθεια αμυντικού υλικού από τις ΗΠΑ. Εκεί μένουμε, αυτές είναι οι δημόσιες δηλώσεις.

Και θεωρούμε ότι είναι αυτονόητα ότι και οι σύμμαχοί μας και οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη μας αλλά και όλος ο κόσμος που σέβεται το διεθνές δίκιο στέκεται απέναντι σε οτιδήποτε έχει αναθεωρητική διάσταση, διάσταση προκλήσεις προβλημάτων στην περιοχή μας”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις