Τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τους Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιάννη Λαβρανό και Φέλιξ Μπίτζιο ζητά να δει η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την διερεύνηση των παρακολουθήσεων (PEGA), με την σχετική απόφαση να εγκρίνεται ομόφωνα από το προεδρείο.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει ο Ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης, η PEGA καλεί επίσης το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, που έπεσε θύμα παρακολούθησης μέσω Predator.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου αναμένεται να βρεθεί στη χώρα μας για το ζήτημα των υποκλοπών στις 3-4 Νοεμβρίου. Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου ζητά μεταξύ άλλων να δει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και/ή τον Παναγιώτη Πικραμμένο, αλλά και τον Κυριάκο Πιερρακάκη, όπως επίσης και τον Κώστα Τσιάρα.

Την ίδια μέρα αναμένεται να γίνει συνάντηση και με τον πρώην γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, την επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου και τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο.

Για την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου η PEGA ζητά συνάντηση με τον επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνο («ιδιοκτήτης της Krikel») και τον Φέλιξ Μπίτζιο («αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Intellexa»).

Παράλληλα συναντήσεις ζητήθηκαν και με τον Χρήστο Σπίρτζη και τους δημοσιογράφους Δάφνη Παπαδοπούλου, Νικόλα Λεοντόπουλο, Τάσο Τέλλογου και Γιάννη Σουλιώτη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις