Οικονόμου για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία αγνοεί τις διεθνείς αντιδράσεις και προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα, τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (04.10.2022) στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ.

Η Τουρκία, τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, επιχειρεί να ενεργοποιήσει ένα μνημόνιο που είναι ουσιαστικά ανενεργό και νεκρό. «Η Τουρκία προσπαθεί να χτίσει μια πραγματικότητα γύρω από κάτι που είναι παράνομο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην ερώτηση για την πιθανότητα η Τουρκία να επιχειρήσει έρευνες ανοιχτά της Κρήτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα θα ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με αποφασιστικότητα και όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο.

«Η χώρα μας θα αντιδράσει όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο, δεν θα επιτρέψουμε ούτε εμείς ούτε οι σύμμαχοί μας να γίνει αποδεκτό (σ.σ. το τουρκολιβυκό μνημόνιο).

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Πράγα, τόνισε ότι αν η τουρκική πλευρά επιδιώξει κάποια συνάντηση, η Αθήνα θα το αξιολογήσει. «Πιστεύω ότι θα απαντήσει θετικά. Ο Ερντογάν ήταν που είπε “Μητσοτάκης γιοκ”. Προσωρινά πάντως δεν υπάρχει κάποιο αίτημα» είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών και ότι καλό θα είναι να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές. «Η τουρκική πλευρά εδώ και πολύ καιρό έχει επιλέξει τον παροξυσμό σε βάρος της χώρας μας με επιθέσεις, ανιστόρητους ισχυρισμούς. Η ελληνική πλευρά απαντά με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα» δήλωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις