Μήνυση κατά των μετόχων και εκπροσώπων της Intellexa, που παράγει και εμπορεύεται το Predator κατέθεσε σήμερα ο Θανάσης Κουκάκης.

Ο δημοσιογράφος, ο οποίος έπεσε θύμα παρακολούθησης από το γνωστό πλέον κακόβουλο λογισμικό, καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «εξακολουθεί να παρέχει θεσμική «ασυλία» στην Intellexa και στους Φέλιξ Μπίτζιο, Tal Dilian και Sara Hamou».

Ο Θανάσης Κουκάκης εκτιμά ότι θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις με την άφιξη της Pega στην Αθήνα, η οποία θα ερευνήσει το θέμα και ζητά από τη Δικαιοσύνη «να εξετάσει τη νομιμότητα των εξαγωγών spyware που φέρεται να κάνει από τη χώρα μας η Intellexa, καθώς τα στοιχεία που έχουν ως σήμερα δημοσιευθεί περιγράφουν ως πλήρως παράνομες τις εν λόγω δραστηριότητες».

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Θανάσης Κουκάκης στο Twitter:

«Μετά τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που είχαμε υποβάλει στις 10/6/2022 προκειμένου να διαπιστωθεί ποια πρόσωπα παραβίασαν το τηλεφωνικό μου απόρρητο, σήμερα 5/10/2022 καταθέσαμε με τον δικηγόρο μου Ζαχαρία Κεσσέ μήνυση κατά των μετόχων και εκπροσώπων της Intellexa.

Η υποβολή της μήνυσης αυτής κατέστη εφικτή λόγω των αποκαλύψεων του insidestory.gr για τις υποκλοπές και το Predator και στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εξαιρετική δημοσιογραφική εργασία των Τάσου Τέλλογλου και Ελίζας Τριανταφύλλου.

Παρά τις αποκαλύψεις των υποθέσεων του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χρήστου Σπίρτζη η κυβέρνηση εξακολουθεί να παρέχει θεσμική «ασυλία» στην Intellexa και στους Φέλιξ Μπίτζιο, Tal Dilian και Sara Hamou. Έως και σήμερα δεν έχει κινηθεί με οποιοδήποτε τρόπο ώστε να περιορίσει τη χρήση του Predator.

Καθώς σε λιγότερο από ένα μήνα η PEGA θα βρίσκεται στην Αθήνα για να ερευνήσει για τις υποκλοπές και τη χρήση του Predator στη χώρα μας, εκτιμώ πως θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις που θα συμβάλουν στην ταχύτερη διερεύνηση της υπόθεσης και θα δείξουν το βάθος της εμπλοκής του κράτους.

Ένα θέμα που ζητούμε να εξετάσει η Δικαιοσύνη είναι και η νομιμότητα των εξαγωγών spyware που φέρεται να κάνει από τη χώρα μας η Intellexa, καθώς τα στοιχεία που έχουν ως σήμερα δημοσιευθεί περιγράφουν ως πλήρως παράνομες τις εν λόγω δραστηριότητες».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις