«Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι πολιτικά και ηθικά απολύτως έκθετοι για αυτή τη σκανδαλώδη υπόθεση», τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης για την «υπόθεση Μαραβέγια», σε δήλωση-απάντησή του για την ανακοίνωση των κ.κ. Γεωργιάδη και Παπαθανάση.

Ειδικότερα ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει ότι «η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με το σκάνδαλο της υπόθεσης Μαραβέγια θυμίζει την παροιμία “φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης”» και πως «τα πράγματα είναι τόσο ξεκάθαρα που σε μία δημοκρατική Πολιτεία το μόνο που θα περίμενε κανείς είναι η απολογία και η παραίτηση των υπευθύνων».

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρει ότι «μια ΙΚΕ με κεφάλαιο μόλις 5.000 ευρώ έλαβε έγκριση υπαγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο για να λάβει δημόσια χρηματοδότηση 4.200.000 ευρώ, ενώ έλαβε και προέγκριση για τραπεζική χρηματοδότηση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ». Σχολιάζει ότι «κατά διαβολική σύμπτωση, η εταιρεία αυτή ανήκει στη σύζυγο του βουλευτή της ΝΔ κ. Μαραβέγια».

Ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι «η εξέλιξη αυτή συνιστά πρόκληση απέναντι σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται στα όρια της επιβίωσης από την πρωτοφανή κρίση ακρίβειας».

Προσθέτει ότι όμως συνιστά πρόκληση «και απέναντι στους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας, σε επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που παλεύουν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, αλλά βλέπουν ότι ενώ οι ίδιοι δεν έχουν καμία πρόσβαση σε κρατική ή τραπεζική ενίσχυση, τα “γαλάζια παιδιά” διεκδικούν χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων με ανύπαρκτες “επενδύσεις”».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «αντί να απολογηθούν, οι αρμόδιοι υπουργοί κ.κ. Γεωργιάδης και Παπαθανάσης, επιχειρούν να επιρρίψουν σε υπηρεσιακούς παράγοντες την ευθύνη έγκρισης της επένδυσης-πρόκληση», σημειώνοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά», καθώς «για το Turkaegean έφταιγαν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, για τους ελλιπείς ελέγχους στην αγορά οι υπηρεσίες, για την εκρηκτική αύξηση τιμών οι “διεθνείς συνθήκες”». «Δεν πρωτοτυπούν. Αυτή είναι άλλωστε η γραμμή άμυνας του κυρίου Μητσοτάκη, ο οποίος μετέθεσε την ευθύνη για τις υποκλοπές στον ανιψιό του», σχολιάζει και προσθέτει ότι «για την κυβέρνηση πάντα φταίνε κάποιοι άλλοι. Δεν τους πιστεύει κανείς».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις