Παναγιωτόπουλος για Ακάρ: Το μήνυμα πως όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας, είναι ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας, έστειλε από τη Βουλή, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Άμυνας, αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ξεκαθαρίζοντας έτσι πως δεν μπορεί να προωθηθεί περαιτέρω ο διάλογος.

Η χώρα δεν θα διαθέσει κρίσιμο επιχειρησιακό υλικό των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα για την ανταλλαγή τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται η χώρα να διαθέσει κρίσιμο επιχειρησιακό υλικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Αντικαθιστούμε 40 τεθωρακισμένα BMP, πού ήταν αναπτυγμένα στα νησιά, τεχνολογίας του 80’ που είχαν δοθεί μετά από διάλυση Ανατ. Γερμανίας άρα σοβιετικής κατασκευής, παραχώρηση από μας στους Ουκρανούς, με τα γερμανικά τύπου Μάρτερ που είναι πολύ καλύτερα και σύγχρονα. 40 για 40. Αυτή ήταν η συμφωνία, άρα κρίνουμε ότι ήταν επωφελής συμφωνία για τη χώρα αφού δίνουμε εξοπλισμό και τον αντικαθιστούσε με καλύτερου τύπου», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως με τους Γερμανούς στη δωρεά συμπεριλαμβάνονται πυρομαχικά και ανταλλακτικά, καθώς και η μεταφορά τους δωρεάν στη χώρα μας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε επίσης πως υπάρχει δυνατότητα δυνητικής εισόδου της χώρας σε ένα άλλο πρόγραμμα αρμάτων μάχης, τύπου Λιντς, η οποία εφόσον ολοκληρωθεί θα προσφερθούν από την εταιρία άλλα 100 μάρντερ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις