Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του βασικού μετόχου Σπύρου Λάτση, του διευθύνοντος συμβούλου της Lamda Development Οδυσσέα Αθανασίου, υπουργών, εκπροσώπων της Εκκλησίας, των κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια του Ελληνικού.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το 28:00

«Πριν από 27 μήνες το χρονοδιάγραμμα τηρείται και οι αλλαγές γύρω μας είναι εμφανείς. Το περίφημο σύνθημα για τις μπουλντόζες του Ελληνικού έχει ακουστεί πολλές φορές, άλλοτε για να κρύψει καθυστερήσεις και εμπόδια και άλλοτε για να ακουστεί η αγωνία για να ξεκινήσει το έργο. Τα λόγια τώρα έγιναν πράξη. Και στο Ελληνικό το είπαμε και το κάναμε. Το εμβληματικό αυτό έργο το πιστέψαμε και το προωθήσαμε από την πρώτη μέρα, ανατρέποντας παρωχημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις, ένα κουβάρι που κατάφεραν να ξετυλίξουν τα αρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, Πολιτισμού. Τώρα στρεφόμαστε στο μέλλον με το όραμα του Σπύρου Λάτση να παίρνει σάρκα και οστά» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως η πρώτη σχετική συζήτηση έγινε το 2007 και αφού πέρασε από 40 κύματα σε 7 χρόνια, το έργο με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά μπήκε σε τροχιά το 2014.

«Εκτοτε ακούστηκαν πολλά μέχρι και τη μετατροπή της περιοχής σε κοινωνικό… λαχανόκηπο. Το 2016, με το πρόσχημα της αναθεώρησης της σύμβασης ή τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις υπήρξαν εκ νέου καθυστερήσεις, μέχρι το 2019 που το έργο πέρασε σε νέα φάση. Οι εργασίες ξεκίνησαν για τα καλά το 2021 και από τότε το νερό μπήκε στο αυλάκι και κυλάει ορμητικά».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το όφελος αυτής της σπουδαίας επένδυσης είναι σημαντικό να απλώνεται όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρους τους Ελληνες και αυτό επιδιώκει η κυβέρνηση με όλες τις μεγάλες επενδύσεις που προωθούμε. «Το 2022 είχαμε ρεκόρ όλων των εποχών στις Αμεσες Ξένες Επενδύσεις φέτος και ευελπιστούμε ότι το ρεκόρ θα σπάσει και το επόμενο έτος. Είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από ιδιωτικά κεφάλαια και θα προσθέσει 2,4% στο ΑΕΠ, άνω των 14 δις. ευρώ στα δημόσια ταμεία θα δημιουργήσει πάνω από 70.000 θέσεις εργασίας».

Ποιοι δίνουν το «παρών»

Στα εγκαίνια παρίσταται πληθώρα υπουργών, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Επίσης η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης και Στέργιος Πιτσιόρλας.

Εκεί βρίσκονται και όλοι οι δήμαρχοι της περιοχής, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επίσης παρευρίσκεται στα εγκαίνια.

Παρών στα εγκαίνια και ο Σπύρος Λάτσης και είναι από τις σπάνιες φορές που εμφανίζεται δημόσια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις