Μικρή εξαίρεση οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας καθώς η πλειονότητα των δανειοληπτών είναι συνεπείς στο μέτρο των δυνατοτήτων τους υποστήριξε ο πρωθυπουργός από την Πάτρα όπου πραγματοποιεί προεκλογική περιοδεία.

Με αφορμή την εισβολή στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να χάνει κάποιος το σπίτι του και ότι κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευαισθησία, επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι «η κυβέρνηση στο θέμα αυτό προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες σε πολίτες να σώσουν τα σπίτια τους. Οι πλειστηριασμοί παραμένουν μια μικρή εξαίρεση. Οι πολίτες ρυθμίζουν και πληρώνουν και οι περισσότεροι είναι συνεπείς» και προσθέτοντας ότι «επειδή υπάρχει αύξηση του κόστους δανεισμού έχω ζητήσει από το ΥΠΟΙΚ να εξαντλήσουμε το τι μπορούμε να κάνουμε για τους συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες».

Ερωτηθείς ξανά για τα κόκκινα δάνεια είπε ότι «υπάρχει πλέον ένα πλαίσιο, ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός και ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Όταν πωλείται ένα δάνειο σε ένα fund η κατεύθυνση είναι να κάνουν ρυθμίσεις. Ο πλειστηριασμός είναι το τελευταίο μέσο και δεν θέλουμε να φτάνουμε μέχρι εκεί. Υπάρχει συνολικό δίκτυ προστασίας και υπάρχει ακρίβεια αλλά τα δείγματα τελευταία είναι σχετικά ενθαρρυντικά. Κάναμε παρεμβάσεις όπως το Καλάθι του Νοικοκυριού που βοήθησε να πέσουν οι τιμές αν και χλευάστηκε».

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, κατηγορώντας τον για υποκρισία και για προσπάθεια εκμετάλλευσης του θυμού των πολιτών: «Γα τον κ. Τσίπρα θα πω μόνο πόση υποκρισία χωράει σε μια φωτογραφία; Είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί και δεν τον είδα να τρέχει σε ανθρώπους που έχαναν τα σπίτια τους» και προσθέτοντας ότι «η χώρα έχει αφήσει πίσω της τα μνημόνια αλλά κάποιοι όπως ο κ. Τσίπρας δεν έχουν αφήσει πίσω της πολιτικές των μνημονίων. Τέτοια φτηνά τεχνάσματα αξιοποίησης του θυμού που μπορεί να υπάρχει δεν περνάνε πια γιατί ο κ. Τσίπρας κυβέρνησε και οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά το έργο του».

Τέλος υποστήριξε -«δείχνοντας» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ότι κάποιοι προσπαθούν να ξαναζωντανέψουν το «κίνημα δεν πληρώνω».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις