Τα κομβικά πρόσωπα του σκανδάλου των υποκλοπών, οι Γρηγόρης Δημητριάδης, Γιάννης Λαβράνος, Φέλιξ Μπίτζιος και Ταλ Ντίλιαν, αναμένεται να καταθέσουν, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, στην επιτροπή. Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβαν ότι η συνεδρίαση πρέπει να είναι δημόσια και να μεταδοθεί από το Κανάλι της Βουλής.

Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπερτονίστηκε, επίσης, ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή η ακρόαση των τεσσάρων διά υπομνήματος, όπως επίσης και ότι δεν μπορούν να επικαλεστούν το απόρρητο, καθώς είναι ιδιώτες. Τονίστηκε, δε, ότι εάν αρνηθούν να εμφανιστούν, τότε θα ζητήσει να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή τους, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τον Κανονισμό της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, φέρεται να διαφώνησε με το ζήτημα των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και τη δυνατότητα βίαιης προσαγωγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρέπεμψε το ζήτημα σε αποφάσεις της ίδιας της επιτροπής, οι οποίες θα ληφθούν κατά τη συνεδρίαση της προσεχούς Δευτέρας.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετέχουν 19 βουλευτές, ενώ η κυβερνητική πλειοψηφία απαρτίζεται από 11 βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι διαφωνούντες με την κυβερνητική γραμμή στο θέμα των υποκλοπών Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Κώστας Τζαβάρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις