Τη σημασία που έχουν οι συστάσεις της αρμόδιας Επιτρόπου της ΕΕ Γιούροβα στην αντιμετώπιση του σκανδάλου των υποκλοπών, τη θωράκιση του κράτους δικαίου και τη διασφάλιση του πλουραλισμού των ΜΜΕ στην Ελλάδα έθεσε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε, επίσης, το έλλειμμα αλληλεγγύης που επιδεικνύεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόσο στον ενεργειακό τομέα όσο και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους ευρωπαϊκή απόφαση για πλαφόν στο φυσικό αέριο σε επίπεδο που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, τονίζοντας ότι το υπό συζήτηση πλαφόν -που είναι σχεδόν τρεις φορές πάνω από τη σημερινή τιμή και υπαγορεύεται από κάποια συμφέροντα στον ευρωπαϊκό Βορρά- θα επιδεινώσει την κρίση.

Τέλος, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε την ανάγκη να υιοθετηθεί ένα δίκαιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου βασισμένο στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και να καθιερωθούν υποχρεωτικές μετεγκαταστάσεις και νόμιμες και ασφαλές οδοί επανεγκατάστασης προς την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις