Ούτε αποχώρησα ούτε είμαι άρρωστος όπως λέει η ΕΡΤ. Δεν πήγα στην Επιτροπή, σε συνεννόηση με τη ΝΔ, για να μην προκαλέσω ρήγμα στην οριακή πλειοψηφία. Η δήλωση ανήκει στον Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος παραμένει σταθερός στο θέμα των υποκλοπών και του απορρήτου.

Ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει την οργή του για την ΕΡΤ, την οποία κατηγορεί για «λάσπη» που διέρρευσε ότι ήταν ασθενής ενώ ο ίδιος είχε μιλήσει απευθείας με τον δημοσιογράφο του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης.

Σε συνέντευξή του στο Radio Gamma, ο Κώστας Τζαβάρας τονίζει: «Ούτε αποχώρησα από την Επιτροπή Διαφάνειας ούτε παραιτήθηκα. Εξακολουθώ να είμαι τακτικό μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Και κανείς δεν μπορεί μέχρι να τελειώσει η κοινοβουλευτική περίοδος να με αντικαταστήσει χωρίς τη θέλησή μου. Επίσης, ούτε είμαι άρρωστος ούτε πάσχω από κάποιο μεταδοτικό νόσημα. Εκτός από το νόσημα του να λέω τη γνώμη μου με παρρησία. Και αυτό το δικαίωμα μου το δίνει το αξίωμα που έχω και που μου το κατοχυρώνει το Σύνταγμα».

Επιπλέον, ξεκαθαρίζει ρητώς πως «το απόρρητο των επικοινωνιών είναι «απολύτως απαραβίαστο» από το Σύνταγμα και βάζει θέμα διαφάνειας στην Επιτροπή παίρνοντας αποστάσεις από τις επιταγές Μαξίμου στο σκάνδαλο των υποκλοπών. «Γιατί δεν θα είμαι σήμερα, μόνο σήμερα. Γιατί σε συνεννόηση με το κόμμα μου και επειδή δεν ήθελα να προκαλέσω ρήγμα στην οριακή πλειοψηφία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, έχοντας ήδη δημοσιοποιήσει τις απόψεις μου για τα θέματα των υποκλοπών, τις οποίες δεν αλλάζω γιατί είναι επιστημονικές γιατί είμαι μαχόμενος δικηγόρος» είπε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις