Πλέγμα στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων, ώστε να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε, την Παρασκευή, με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής Γουμένισσας. Αυτοί ανέφεραν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως είναι καταστροφικές για τους ίδιους οι επιπτώσεις της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης και, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σύντομα θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους γιατί δεν θα μπορούν πλέον να ζουν από αυτές.

Τόνισαν, επίσης, στον Αλέξη Τσίπρα πως πολλοί κτηνοτρόφοι αναγκάζονται να σφάζουν τα ζώα γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν με την αύξηση του κόστους, ενώ υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών τόσο στην κτηνοτροφία όσο και στην αγροτική παραγωγή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δεν γίνεται την ώρα που οι παραγωγοί, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, η κυβέρνηση να δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο μόνο στους εφοπλιστές.

Η συνάντηση έγινε στο οινοποιείο Τάτση, έξω από τη Γουμένισσα, και έλαβαν μέρος και οι αμπελουργοί, οι οποίοι έχουν ιδρύσει συνεταιρισμό και είπαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά των υπηρεσιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απέναντί τους. «Θέλουμε να δουλέψουμε, θέλουμε να παράγουμε και δεν μας αφήνουν», είπαν χαρακτηριστικά. Οι αμπελουργοί πρόσφεραν στον Αλέξη Τσίπρα κρασιά της περιοχής.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο βουλευτής Λακωνίας και τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, και η βουλευτής Κιλκίς Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις