Τη δική του απάντηση στο δημοσίευμα του Documento, το οποίο δίνει μία ακόμα διάσταση στην υπόθεση των υποκλοπών, κάνοντας λόγο για παρακολουθήσεις ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζει να δημοσιεύει σε συνέχειες τους αισώπειους μύθους του, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο. Το αφήγημά του, το οποίο φθίνει όσο περνάει ο χρόνος, είναι ένα συνονθύλευμα ατεκμηρίωτων ισχυρισμών. Όσο υστερεί σε θεμελίωση και στοιχεία, άλλο τόσο πλεονάζει σε μυθοπλασία. Το πλέον τραγικό είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε ασμένως (προτού καλά-καλά κυκλοφορήσει η εφημερίδα) να υιοθετήσει τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς και να εξάγει πολιτικά συμπεράσματα» τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απέναντι σε αυτή την παρωδία η κυβέρνηση απαντά με τη θεσμική θωράκιση της λειτουργίας της ΕΥΠ, με την καθολική απαγόρευση των κακόβουλων λογισμικών και φυσικά με την εμπιστοσύνη στη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, η οποία και οφείλει να αποσαφηνίσει το ταχύτερο δυνατό κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτής» προσθέτει.

Υποκλοπές – Δημοσίευμα Documento: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων

Συνέχεια στην υπόθεση των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων ατόμων σε επιτελικές θέσεις δίνει η εφημερίδα Documento με το αυριανό της φύλλο.

Συγκεκριμένα, στο πρωτοσέλιδο γίνεται αναφορά σε παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Στο Documento, που θα κυκλοφορήσει αύριο, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, αναφέρεται ότι εκτός από το κακόβουλο λογισμικό Predator, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη παρακολουθούσε υπηρεσιακά στελέχη και κορυφαίους εθνικούς παράγοντες.

Όπως αναφέρεται, εκτός από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, στη λίστα των υποκλοπών ήταν επίσης ο πρώην Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Θ. Λάγιος!

ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης και Βλάχου να απαντήσουν αν ήταν υπό παρακολούθηση η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της οποίας ζητά απαντήσεις από τον πρωθυπουργό αλλά και την εισαγγελέα της ΕΥΠ για το αν ισχύει ότι βρισκόταν υπό παρακολούθηση η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, με βάση και την τελευταία αποκάλυψη της εφημερίδας Documento.

Η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει τα εξής: 

«Η σημερινή αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τους επικεφαλής της εθνικής άμυνας της χώρας σοκάρει κάθε ελληνίδα και κάθε έλληνα και παραπέμπει στις πιο σκοτεινές στιγμές της ελληνικής ιστορίας.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει άμεσα ως προϊστάμενος της ΕΥΠ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις: Ήταν στα αλήθεια υπό παρακολούθηση οι αξιωματούχοι που έχουν ως αποκλειστικό έργο την άμυνα της χώρας έναντι ξένων επιβουλών;

Και αν ναι ποιος ο εθνικός λόγος ;

Το ίδιο ξεκάθαρες απαντήσεις οφείλει να δώσει και η υπεύθυνη για την ΕΥΠ εισαγγελέας, κα Βλάχου: Υπέγραψε διάταξη για την παρακολούθηση των επικεφαλής της Εθνικής μας Άμυνας ;

Και αν ναι, ποιος ο εθνικός λόγος ;

Η υπομονή του ελληνικού λαού έχει εξαντληθεί και απαιτούνται ξεκάθαρες απαντήσεις.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα επιτρέψει η αντιδημοκρατική αυτή εκτροπή να θέσει σε κίνδυνο την εθνική μας ασφάλεια».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις