Μπόνους 600 ευρώ το Δεκέμβριο σε όλους τους ενστόλους ΕΛ.ΑΣ και Λιμενικού Σώματος, αλλά και διατήρηση του πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις για έναν επιπλέον χρόνο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από την Τρίπολη, όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε: “Με βάση τις μεγάλες δυσκολίες της αγοράς και τη δύσκολη καθημερινότητα για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, διατηρείται για ένα χρόνο ακόμη το πλαφόν 3% για τις επαγγελματικές μισθώσεις”, εκτιμώντας ότι διαφορετικά οι αυξήσεις θα έφταναν το 8% -9%.

“Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση και την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, με δεδομένη τη μεγάλη πλάτη που έχουν βάλει οι ένστολοι, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού”, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για “ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης” στους αστυνομικούς, αφού θα δοθούν 600 ευρώ ανά υπάλληλο οριζόντια μαζί με τη μισθοδοσία του Δεκεμβρίου.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο που “ξηλώνει” ουσιαστικά το ΕΣΥ, με το επιχείρημα ότι οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία δεν έχουν τις απολαβές που θα έπρεπε, γι’ αυτό και φεύγουν στον ιδιωτικό τομέα, αλλά υποστήριξε ότι δεν θα ήταν ρεαλιστικό να τους δοθούν αυξήσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις