Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δημοσκόπηση που παρουσίασε το Action24 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε το πρωί στους δημοσιογράφους του Action24 Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθινού:

«Στον τομέα της ακρίβειας έχει αποτύχει παταγωδώς η κυβέρνηση. Όχι μόνο με το καλάθι. Gια σκεφτείτε τι υφιστάμεθα εδώ κι ενάμιση χρόνο με τα θέματα τα ενεργειακά. Γιατί να είμαστε η πρώτη χώρα σε ακρίβεια σε σχέση με τα κονδύλια που δίνει κάθε νοικοκυριό ή κάθε επιχείρηση για να έχει πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα; Υπάρχει η διεθνής κατάσταση αλλά υπάρχει και ο τρόπος που τα χειρίζεσαι».

Για το καλάθι του νοικοκυριού είπε ότι «πρόκειται για ένα τρικ. Πιάσανε τα προϊόντα στις προωθητικές ενέργειες των σούπερ μάρκετ κι αυτό ξαφνικά ήταν το μεγάλο εφεύρημα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Μπορεί ο κόσμος να ψωνίζει μόνο από το καλάθι; Όχι» σημείωσε.

Πρόσθεσε δε ότι οι μεγάλες αλυσίδες ρίχνουν τις τιμές σε κάποια προϊόντα αλλά τα ανεβάζουν σε άλλα, ωστόσο τα μικρά βγαίνουν εκτός ανταγωνισμού καθώς δεν μπορούν να το κάνουν. «Πολύς θόρυβος για το τίποτα».

Για το 80,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα που δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την αντιπολίτευση ο κ. Σκουρλέτης τόνισε:  «Θέλω να σταθώ στην αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων τα τελευταία χρόνια σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, όχι ότι μαγειρεύουν τα νούμερα αλλά ως προς την ικανότητά τους να αποτυπώνουν  τις πραγματικές πολιτικές τάσεις της κοινωνίας και του εκλογικού σώματος. Στις μέρες μας τα νούμερα έχουν μια δομική αστοχία».

Στον ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 12 χρόνια πάντα τον υποεκτιμούσαν στις δημοσκοπήσεις κι ερχόταν η κάλπη και διέψευδε τους δημοσκόπους θετικά για μας. Αυτό πιστεύω 100% θα γίνει και στις επερχόμενες εκλογές. Και το λέω με βάση μια καθημερινή εποικοινωνία με τον κόσμο και αυτά που εισπράττουμε. Διότι μπορεί ο κόσμος να έχει ερωτήματα ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το τι έκανε και το τι δεν έκανε, το πόσο αναγνώρισε κάποιες πλευρές λάθους της πολιτικής του αλλά σήμερα έχει να συγκρίνει μετά από τρεισίμιση χρόνια. Ξέρει για παράδειγμα ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με μια τρόικα τρομερά επιθετική απέναντί του δεν αύξησε ούτε ένα ευρώ τον λογαριασμό του ρεύματος. Κι επειδή ήμουν ο υπουργός που διαπραγματεύτηκε την ενέργεια σας διαβεβαιώ ότι μάς πιέζανε να αυξήσουμε 15% στα τιμολόγια και τους είπαμε ‘Όχι’».

Σχετικά με τις χθεσινές ανακοινώσεις του Eurogroup, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν πήρε ελάφρυνση χρέους αλλά την τελευταία δόση κι αυτό γιατί κινείται στον καθαρό διάδρομο 10 ετών που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που εξασφάλισε για μια δεκαετία τα λιγότερα χρήματα για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Αυτή είναι η ευτυχία του κ. Σταϊκούρα που πάει κάθε πρωί σε μια φωτογραφία του κ. Τσακαλώτου και κάνει τον σταυρό του και λέει άνθρωπέ μου από τότε που ιδρύθηκε το ελληνικό κράτος είστε η πρώτη κυβέρνηση που άφησε γεμάτα τα ταμεία με 37 δις».

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός κλέβει την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Αδειάζει τις τσέπες του κόσμου. Και δεν το λέω με αντιπολιτευτική διάθεση. Κοιτάχτε τι λέει το ΙΝΚΑ, η ΓΣΕΕ, η Eurostat: Στην Ελλάδα μετά το 2019 έχουμε διεύρυνση των ανισοτήτων και της φτώχειας ενώ στις κακές ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε σμίκρυνση. Όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης. αυτή η πολιτική συμπιέζει τους περισσότερους».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις