Όπως αναφέρει η Le Soir, το πρωί της Παρασκευής και στη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 15 έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Καταστολής της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ως ύποπτα, προσήχθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή. Ύποπτη για την υπόθεση διαφθοράς είναι και η Εύα Καϊλή, που διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ενώ νωρίτερα το πρωί προσήχθη ο σύντροφός της με τις βελγικές Αρχές να πραγματοποιούν έρευνες στην κατοικία της.

Η υπόθεση αυτή καθώς έγινε είδηση σε μια σειρά από ξένα Μέσα Ενημέρωσης

Μετά τη Le Soir που έφερε στο φως το θέμα ένα ακόμα βελγικό μέσο, η Knack γράφει: «Έρευνα για διαφθορά: Έρευνα στο σπίτι της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Και προσθέτει: «Αφού η ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία πραγματοποίησε ήδη 16 έρευνες στις Βρυξέλλες το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο έρευνας για πιθανή διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πραγματοποίησε έφοδο και στο σπίτι της Εύα Καϊλή, στις Βρυξέλλες, αργότερα μέσα στην ημέρα».

Πρώτο θέμα παίζει η είδηση και στο Politico, το οποίο αναφέρει σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο: «Έφοδος της βελγικής αστυνομίας σε σπίτια για την άσκηση πίεσης από το Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο:

»Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε 16 σπίτια και συνέλαβε τέσσερα άτομα στις Βρυξέλλες και γύρω από αυτές το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο έρευνας για την άσκηση πίεσης από το Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

»Οι έφοδοι απειλούν να προκαλέσουν σκάνδαλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ειδικότερα στην ομάδα S&D, η οποία έχει επικριθεί για την ήπια στάση της έναντι του Κατάρ τους τελευταίους μήνες, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

»Οι έρευνες διεξήχθησαν στο πλαίσιο ευρύτερης έρευνας για «εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος» και στόχευαν κυρίως κοινοβουλευτικούς βοηθούς, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

»Η βελγική εφημερίδα Le Soir ανέφερε ότι μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή από το ελληνικό σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ και ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων. Η Καϊλή δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό».

H Repubblica γράφει: «Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διαφθορά από το Κατάρ: 4 Ιταλοί ερευνώνται. Ελληνίδα αντιπρόεδρος εμπλέκεται επίσης. Ποιος είναι ο Panzeri, πρώην ευρωβουλευτής του ΕΛΚ που ερευνάται».

«Διαφθορά, οργανωμένο έγκλημα και ξέπλυμα χρήματος. Στο πλαίσιο της έρευνας για δωροδοκία από κεφάλαια του Κατάρ, Βέλγοι ερευνητές έκαναν σήμερα έρευνα στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτού της S&D Εύας Καϊλή, η οποία είναι μία από τους 14 αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir. Η Καϊλή θα οδηγηθεί επίσης ενώπιον του δικαστή για να καταθέσει», γράφει η La Stampa.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις