Το Ισραήλ θα επισκεφθεί, τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εν μέσω νέων συγκρούσεων στην περιοχή μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Ο Νίκος Δένδιας θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Ιερουσαλήμ, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Ελι Κοέν, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Όπως σημειώνει και η «Καθημερινή» σχετικά με την επίσκεψη του κ. Δένδια στο Ισραήλ, η σημαντικότερη πτυχή των σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ στην παρούσα φάση αφορά στην προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και η εξαγωγή τους προς την Ευρώπη με κάθε τρόπο.

Η άριστη σχέση της Ελλάδας με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, αλλά εσχάτως και ο στενός συντονισμός με τη Σαουδική Αραβία σε ό,τι αφορά αυτά τα ζητήματα, καλλιεργούν το έδαφος για ακόμη πιο στενή συνεργασία. Παρά το γεγονός ότι, στην παρούσα φάση, ο East Med δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται ως πρώτη προτεραιότητα, θα βρεθεί και αυτός στο τραπέζι των συνομιλιών Δένδια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις