Η εμβάθυνση της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας σε ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων και της άμυνας, καθώς και στο πλαίσιο τριμερών σχημάτων συνεργασίας, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της αυριανής (Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023) επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Ισραήλ. Επιπλέον, οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Ισραήλ είναι η πρώτη επίσκεψη Ευρωπαίου υπουργού Εξωτερικών στη χώρα, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στις 29 Δεκεμβρίου 2022.

Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση περί τις 09:00 με τον Ισραηλινό ομόλογό του Ελι Κοέν, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε κοινές δηλώσεις, μετά το πέρας των οποίων θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν πρόγευμα εργασίας.

Κατά την παραμονή του στο Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, καθώς και από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις