Νέα παρέμβαση έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μέσω τις οποίες έριξε βολές κατά του πρώην διοικητή Εσωτερικών Υποθέσεων, δηλώνοντας ότι «δεν παρείχε ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση στον ίδιο τον Υπουργό για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις που είχαν σταλεί σε αυτόν και αφορούσαν ενδεχόμενες συναλλαγές κακοποιών με αστυνομικούς».

Και συμπλήρωσε: «Είναι αμετάκλητη η απόφαση μας να συνεχίσουμε την κάθαρση παρά τις μεθοδεύσεις και τις σκευωρίες.

Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε ότι τα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα έμειναν ανεξιχνίαστες 183 δολοφονίες ανεξιχνίαστες. Παραμένουν άγνωστοι οι δράστες αποτελώντας ένα ανοιχτό τραύμα Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας και είναι ευθύνη μας να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να τα αντιμετωπίσουμε.

Επί ΣΥΡΙΖΑ η Greek Mafia στη Δικαιοσύνη, επί ΝΔ αθώα και αναβαθμισμένη

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσης, σύμφωνα με την οποία «οι πολίτες που άκουγαν υποσχέσεις για ασφάλεια βλέπουν και συγκρίνουν: Επί ΣΥΡΙΖΑ η Greek Mafia στη Δικαιοσύνη, επί ΝΔ αθώα, αναβαθμισμένη και ανέλεγκτη».

Ειδικότερα, σχολιάζει ότι «η πρώτη δικαστική αθώωση των εμπλεκομένων στο κύκλωμα επίορκων ανώτατων αστυνομικών και μαφιόζων της νύχτας δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία».

«Κάποιοι φρόντισαν με καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες να δέσουν τα χέρια τής Δικαιοσύνης, στερώντας από τη δίκη κρίσιμο υλικό από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ την περίοδο 2016-2018 για την εξάρθρωση του κυκλώματος, αφού εδώ και 3,5 χρόνια η ΕΛΑΣ δεν μετέτρεψε τα πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ σε ανακριτικά δελτία στη δικογραφία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει, μάλιστα, ότι η απόφαση αυτή «έρχεται στη βαριά σκιά δεκάδων δολοφονιών και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της μαφίας την τελευταία τριετία και την ώρα που έρχονται στο φως νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις για τη δράση των ίδιων και νέων κυκλωμάτων στην κορυφή της ΕΛΑΣ επί διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, με καταγγελλόμενη εμπλοκή ακόμα και ανθρώπων που συμμετείχαν στις κρίσεις της περασμένης εβδομάδας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις