Ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα πέταξε και πάλι το… αριστερό γάντι στο Νίκο Ανδρουλάκη με τη φράση «θα ήταν πολιτικά αδιανόητο να αφήνεται σήμερα να εννοηθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα μπορούσε την επομένη των εκλογών με απλή αναλογική να συνεργαστεί με τον κ. Μητσοτάκη» συμπληρώνοντας: « θα ήταν αδιανόητο το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να έχει στόχο να συνεργαστεί με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, του κ. Βορίδη, του κ. Πλεύρη, του κ. Γεωργιάδη και εσχάτως του κ. Καρατζαφέρη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όμως σήμερα, την επομένη της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, σήκωσε το… δεξί γάντι: «Η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε. κ. Τσίπρα σας παραθέτω μια μόνο εικόνα, που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. «Προοδευτικά» μαθήματα δεν δέχομαι από τον αρχιτέκτονα της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς. Στις επόμενες εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός θα αξιολογήσει και την ιδεολογική συνέπεια του καθενός μας», έγραψε στο twitter ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισυνάπτοντας  μία φωτογραφία πριν οκτώ χρόνια όπου ο Τσίπρας και Καμμένος πανηγύριζαν μαζί την ήττα Σαμαρά.

Ο πρόεδρος του ΚΙΑΝΑΛ ΠΑΣΟΚ δεν απάντησε επί της ουσίας αλλά υπενθύμισε ότι συγκυβέρνηση με δεξιό κόμμα έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ οπότε δεν δικαιούται να ομιλεί για κάποιους που πιθανόν το σκέφτονται.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αντεπιτέθηκε λοιπόν στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά, παρά τις υποκλοπές, δεν κλείνει ξεκάθαρα το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μολονότι αυτό θα μπορούσε να του αποφέρει κεντροαριστερές ψήφους από πολίτες που βλέπουν αυτή τη στιγμή ως μοναδική “σκληρή” αντιπολιτευτική φωνή με κυβερνητική πρόταση τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία αλλά δεν είναι ικανοποιημένοι από αυτόν.

Ο διμέτωπος αγώνας του ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ “χωλαίνει” ιδεολογικά και δεν αποτελεί αυτοτελή και ξεκάθαρη πολιτική γραμμή για τους ψηφοφόρους καθώς ουδείς πήγε “πολύ μακριά” με την τακτική των ίσων αποστάσεων.

Μακριά από τις παρακολουθήσεις

Στη Χαριλάου Τρικούπη θέλουν άρον-άρον να αφήσουν πίσω τους την υπόθεση των υποκλοπών όπως προσπαθούσαν να κάνουν και μετά το Φθινόπωρο του 2022.

Γνωρίζουν καλά πως η συγκρότηση κυβέρνησης από το αποτέλεσμα που θα δώσει η πρώτη κάλπη είναι μονόδρομος για το κόμμα προκειμένου να μη συρρικνωθεί εκλογικά σε μία δεύτερη αναμέτρηση με απόλυτη πόλωση.

Blame Game 

Στο ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται πως αμέσως από το βράδυ κιόλας της Κυριακής των εκλογών θα πέσουν θύμα Blame game σε περίπτωση που δεν συναινέσουν για την δημιουργία Κυβέρνησης από την πρώτη αναμέτρηση.

Να θυμίσουμε εξάλλου ότι και πριν από την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών αυτό το σενάριο έστω και επιτιθέμενος στη Νέα Δημοκρατία, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν το απέκλειε. Για παράδειγμα τον Απρίλιο του 2022 πολύ πριν την αποκάλυψη των υποκλοπών σε συνέντευξή του στο Mega τόνιζε πόσο απαραίτητο είναι να υπάρξει κυβερνητική λύση από την πρώτη Κυριακή

Τότε μάλιστα το κόμμα ήταν στις δημοσκοπήσεις 2 έως 4 μονάδες πάνω από τα σημερινά ποσοστά και η Νέα Δημοκρατία βέβαια με μεγαλύτερη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ έστω και πάλι χωρίς αυτοδυναμία.

Τώρα βέβαια είναι ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα το γιατί όλους αυτούς τους μήνες το ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ  δεν μπόρεσε να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά αλλά και δημοσκοπικά το σκάνδαλο των υποκλοπών που είχε ως αφετηρία την παρακολούθηση του ίδιου του αρχηγού του!

Έστω και έτσι, με τα σημερινά δεδομένα στη Χαριλάου Τρικούπη αντιλαμβάνονται ότι πιθανή προσφυγή σε δεύτερες κάλπες θα δημιουργήσει μεγάλους κλυδωνισμούς στο κόμμα, ενδεχόμενη συρρίκνωση των ποσοστών και φυσικά της κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι πρώτοι που θα πιέσουν να σχηματισθεί κυβέρνηση με κάθε τρόπο και με κάθε εταίρο είναι οι ίδιοι οι βουλευτές και βουλευτίνες του ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ που θα έχουν εκλεγεί αλλά θα βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στο ενδεχόμενο μιας δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης.

Η πραγματικότητα θα “εκβιάσει” για λύση, ούτε ο Μητσοτάκης ούτε ο Τσίπρας λένε όσοι διαβάζουν πίσω από τις λέξεις και τις τακτικές στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις