Ρουβίκωνας: Τρικάκια και πανό από τον Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του υφυπουργού Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022. Παρέμβαση έξω από το σπίτι του υφυπουργού Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 που εκμηδενίζει τα πτυχία των αποφοίτων των καλλιτεχνικών σχολών πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας την Κυριακή, αναρτώντας πανό έξω από το σπίτι του υφυπουργού και πετώντας τρικάκια με σχετικά συνθήματα.

«Σύμφωνα με το Π.Δ. τα πτυχία που θα παίρνουν οι απόφοιτοι καλλιτεχνικών σχολών εξομοιώνονται με απολυτήρια λυκείου. Χωρίς την προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία, χωρίς έναν υποτυπώδη δημόσιο διάλογο καμία πρόβλεψη και καμία μέριμνα χωρίς να στοιχειοθετεί έναν σοβαρό λόγο που να δικαιολογεί τον νομό-διάταγμα. Έτσι λοιπόν, ένας ολόκληρος επαγγελματικό κλάδος βρέθηκε προ τετελεσμένου. Με μια ακόμα φαστ τρακ διαδικασία» σημειώνει σχετικά η αναρχική συλλογικότητα σε ανάρτησή της στο facebook.

«Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα που όχι απλά υπάρχει πλήρης απουσία κάθε απόπειρας αναβάθμισης των σπουδών στις τέχνες, αλλά υποσκάπτονται τα εργασιακά τους δικαιώματα με πλήρη απαξίωση από την πλευρά του κράτους για αυτές. Είναι αυτή η αστική λογική που θεωρεί τον πολιτισμό και την προσφορά του είτε αποκλειστικά ένα προνόμιο λίγων στην καλύτερη, άχρηστο για την ευρύτερη παιδεία των ανθρώπων στη χειρότερη» καταλήγει η ανακοίνωση της συλλογικότητας, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες της παρέμβασης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις