Την ανάγκη να υπάρξει κάθαρση σε όλα τα επίπεδα και τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για την τραγωδία στα Τέμπη με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα τόνισε σήμερα (8.3.2023) στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Δεν μπορούν να μείνουν σκιές, πρέπει όλα να διερευνηθούν», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης για την τραγωδία στα Τέμπη, προσθέτοντας ότι «πρέπει να υπάρξει τιμωρία των υπευθύνων όποιοι και αν είναι».

«Δεν πρέπει να διστάσουμε ακόμα και στο να γίνουν απολύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός για τους υπεύθυνους του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι ο κόσμος απαιτεί «να μην υπάρχουν διαστρεβλώσεις, να μην κάνουμε την τραγωδία χειρότερη με μύθους που θα συσκοτίσουν την κατάσταση».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην περίοδο που ήταν αρμόδιος για τον ΟΣΕ. Ο Κωστής Χατζηδάκης υπενθύμισε ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 έγιναν τα εγκαίνια στο κομμάτι Θεσσαλονίκη – Λάρισα με ηλεκτροκίνηση και τηλεδιοίκηση.

Οι βανδαλισμοί

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε αναφορά και στο 2012 λέγοντας ότι «η τηλεδιοίκηση σε μεγάλο μέρος της είχε καταστραφεί γιατί γίνονταν βανδαλισμοί και η κυβέρνηση απευθύνθηκε στην Κομισιόν, και μετά από διαπραγματεύσεις η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχθηκε να το χρηματοδοτήσει ξανά τον Ιούνιο του 2013».

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι επί Μιχάλη Χρυσοχοΐδη υπογράφηκε η σύμβαση 717 για αναβάθμιση, η οποία όμως μετά παρέμεινε στον αέρα.

Ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι το 2018 είχε κάνει ερώτηση στον τότε υπουργό Μεταφορών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Χρήστο Σπίρτζη, για την τηλεδιοίκηση, αλλά δεν έγινε τίποτα.

«Το 2018 έκανα ερώτηση στον κ. Σπίρτζη για την τηλεδιοίκηση, ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι το 2019 θα είχε γίνει αναβάθμιση, ωστόσο δεν έγινε», πρόσθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις