Κανέναν από του συλληφθέντες δεν αναγνώρισε ο Γιάννης Βαρουφάκης, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος ο 19χρονος που είχε προσαχθεί

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, κατέθεσε την Παρασκευή στην ανακρίτρια για την επίθεση που δέχτηκε στα Εξάρχεια, με συνέπεια να υποστεί κάταγμα στο πρόσωπο.

Σε δήλωσή του, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε ότι είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Επιπλέον, ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό την αποπομπή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος, όπως είπε, έσπευσε να μιλήσει για ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, προτού καλά καλά καταθέσει στην Αστυνομία ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.

Στους δημοσιογράφους, ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι αδιανόητο σε κράτος μέλος της ΕΕ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να μιλά προτού ολοκληρωθούν οι έρευνες της Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας.

Ελεύθερος ο 19χρονος 

Ελεύθερος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, αφέθηκε ο 19χρονος, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα για την επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, στα Εξάρχεια.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δεν τον αναγνώρισε.

Στον 19χρονο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης, μια φορά τον μήνα, στο ΑΤ της περιοχής του.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, πριν από ένα 48ωρο, ο 17χρονος που φέρεται να γρονθοκόπησε τον γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις