Νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, με ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Στον απερχόμενο Αρχηγό, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία, απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης υπογραμμίζεται πως ο ορισμός του νέου αρχηγού της ΕΛΑΣ έχει ως στόχο τη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών.

Γιατί καρατομήθηκε ο Σκούμας

Σημειώνεται πως ο Αντιστράτηγος κ. Σκούμας δεν πρόλαβε να συμπληρώσει χρόνο στη θέση του Αρχηγού, ενώ δεν είχε αποφασιστεί η αντικατάστασή του στις προηγούμενες κρίσεις που έγιναν πριν δύο μήνες.

Την αιφνιδιαστική απόφαση επηρέασαν τα όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα στα συλλαλητήρια με την κυβέρνηση να θέλει να δώσει νέα ώθηση στη λειτουργία του σώματος.

Δεν αναμένονται, πάντως, να υπάρξουν αλλαγές στους ανώτατους αξιωματικούς πλην της αντικατάστασης του κ. Μαυρόπουλου, ο οποίος είναι πλέον αρχηγός της ΕΛΑΣ, με την αναβάθμιση ενός υποστρατήγου σε αντιστράτηγο.

Βεβαίως στα ΜΜΕ υπήρξαν και ρεπορτάζ που μιλούν για ενδεχόμενη προειδοποίηση και για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις