Ως παραλήρημα, που αδυνατεί να παρακολουθήσει και να κατανοήσει, χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών τις προκλητικές δηλώσεις στο θέμα του προσφυγικού/μεταναστευτικού του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος ζήτησε να “θυσιαστεί” η Ελλάδα για να σωθεί η συνθήκη της Σένγκεν.


“Είναι προφανές ότι ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές στη χώρα του, θέλει να χρηματοδοτήσει την προεκλογική του εκστρατεία με χολή και ανθρώπινο δράμα” αναφέρει η δήλωση.

Και προσθέτει: “Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε το παραλήρημά του και να κατανοήσουμε πώς φιλοδοξεί, εφόσον επανεκλεγεί, να ασκήσει τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός μιας χώρας που θα αναλάβει προσεχώς την προεδρία του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Τί είχε δηλώσει

Ο κ. Φίτσο είχε πει ότι αν η Ελλάδα δεν πράξει όλα όσα οφείλει στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, τότε θα υπάρξει μόνο ένα hotspot στην Ελλάδα και αυτό θα ονομάζεται Ελλάδα.

“Κύριε Τσίπρα, εάν δεν πράξετε εκείνα για τα οποία έχετε δεσμευθεί στα σύνορα, θα υπάρξει ένα και μόνο hotspot το οποίο θα ονομάζεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σας ευθύνη, γιατί δεν κάνατε τίποτε μέχρι τώρα στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας”, ανέφερε.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hospodarske Noviny ο Σλοβάκος πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι σε περίπτωση που η Τουρκία και η Ελλάδα δεν καταφέρουν να σταματήσουν τις μεταναστευτικές ροές, τότε αυτές θα πρέπει να αναχαιτιστούν σε άλλη γραμμή, όπως για παράδειγμα την πΓΔΜ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις