H Warner Bros έχει σχέδια για την επανεκκίνηση του The Dark Knight.

O βασικός στόχος είναι να ανταγωνιστεί την Marvel, αλλά το σημαντικό είναι να επιστρέψει ο Christophen Nolan και ο Christian Bale. O Bale δήλωσε πριν λίγο καιρό, ότι θα επιστρέψει ως Bruce Wayne μόνο εάν αναλάβει τη σκηνοθεσία ο Nolan.

Tην περίοδο αυτή, όλα μοιάζουν δύσκολα για μία νέα ταινία DC Comics από τη Warner. Mην ξεχνάτε ότι ακυρώθηκε το Batgirl (κόστισε στην παραγωγή γύρω στα 90 εκατομμύρια δολάρια – θα προβαλλόταν μέσω HBO Max). Το κλίμα δεν είναι ευχάριστο. Τα στελέχη καλούνται να αποφασίσουν για το ποιά project θέλουν να προωθήσουν αυτή τη στιγμή, όπως είναι το Black Adam (Dwayne Johnson) και το The Flash (η επιστροφή του Michael Keaton – να δούμε πρώτα). H Warner επιθυμεί την επανεκκίνηση του DCEU (Detective Comics Extended (επέκταση) Universe) και θέλει να κυκλοφορούν οι ταινίες της πρώτα στο Σινεμά και όχι στις streaming υπηρεσίες.

Ο Σκοτεινός Ιππότης: Οι δημιουργοί του Batman εμπνεύστηκαν τον ρόλο από αληθινά γεγονότα

Στη δεκαετία που πέρασε, κυρίως από το 2012 με το The Dark Knight Rises, η Warner έκανε παραγωγές όπως το Justice League και το Superman (Man of Steel…με τον Henry Cavill). Από τα συγκεκριμένα Blockbuster, οι δημιουργοί περιμένανε περισσότερα. Οι φαν των ταινιών έβρισκαν πολλά κενά. Στο μεταξύ, η Marvel πρωταγωνιστούσε…

O Michael Keaton επιστρέφει ως Batman στην ταινία «The Flash»

Τις τελευταίες μέρες, η Warner προκειμένου να κεντρίσει ξανά το ενδιαφέρον των φαν, κυκλοφόρησε το teaser trailer του Joker 2. Τίποτα όμως δεν μοιάζει τόσο δυνατό όσο η επιστροφή του Batman με μία νέα ταινία The Dark Knight.

H Warner Bros Pictures έχει ένα 10ετές πλάνο για τις ταινίες της DC, αποκλειστικά στα δικά της studio. Mέσα σε όλα αυτά ο Nolan φαντάζει το πιο δυνατό χαρτί. The Dark Knight Returns?

Το θέμα όμως είναι ότι ο Nolan δεν ενδιαφέρεται να κάνει άλλο sequel. O Christian Bale αποκάλυψε πρόσφατα ότι: «O Chris πάντα μου έλεγε ότι αν είμαστε τυχεροί να καταφέρουμε να κάνουμε τρεις ταινίες, τότε θα σταματήσουμε. Ας φύγουμε μετά απ’ αυτό». 

O Σκοτεινός Ιππότης βρίσκεται στην 4η θέση του IMDb

O Bale στις δηλώσεις του πρόσθεσε ότι ο Nolan ήθελε να αποφύγει μία πιθανή τέταρτη ταινία, για να μην τραβήξει παραπάνω την ιστορία (ενδεχομένως να μην κουράσει) και κυρίως να μην γίνει υπερβολικός.  Ο μεγάλος σκηνοθέτης πάντα πίστευε ότι οι ιστορίες του John Blake (Joseph Gordon – Levitt) και του Bruce Wayne, δεν χρειάζεται να προχωρήσουν περισσότερο σε αυτό το σύμπαν. Παρόλο που θα ταίριαζε ένα spin – off για τον Blake (θυμηθείτε την τελευταία σκηνή στον Σκοτεινό Ιππότη: Η Επιστροφή, που μαθαίνουμε το αληθινό όνομα του John Blake, o Robin! O Nolan βέβαια αυτό δεν το έκανε για να σηματοδοτήσει την αρχή ενός νέου κεφαλαίου. Ήταν απλά ένα συμβολικό τέλος (μπορεί η ταινία να ανήκει στις 10 (ή 20) καλύτερες ταινίες όλων των εποχών – και δεν είναι υπερβολή).

O Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή – Από τις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών – Δημιουργός ο Christopher Nolan

Είναι διατεθειμένος ο Nolan να αλλάξει γνώμη;

Το γεγονός ότι η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα, έπαιξε και αυτό ρόλο στις αποφάσεις του άγγλου σκηνοθέτη. Η Warner κυκλοφόρησε πολλές ταινίες στο HBO Max, μετά το κλείσιμο των κινηματογράφων. Ο Chris χαρακτήρισε το συνδρομητικό κανάλι ως τη χειρότερη πλατφόρμα ροής (αυστηρός πολύ), η οποία ευθύνεται για την απώλεια του ”μεγαλύτερου κινηματογραφικού studio” και φυσικά την οικονομική αυτοκαταστροφή της Warner Bros (τις αποφάσεις βέβαια τις πήραν τα στελέχη… – γρήγορο κέρδος).

Είχε δίκιο ο Nolan;

Τις απόψεις του Christopher Nolan, συμμερίζονται τώρα οι Διευθυντές της εταιρείας. Οι ταινίες (όπως γνωρίζετε αγαπητοί αναγνώστες) πρέπει να είναι μία θεατρική εμπειρία – η μαγεία της αίθουσας και του Σινεμά.

Για το αν θα υπάρξουν δυνατότητες για ένα The Dark Knight 4, είναι καθαρά απόφαση του Nolan (o οποίος από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο ανήκει στο δυναμικό της Universal – λίγο μετά το Tenet). Nα τονίσουμε ότι η τεράστια φετινή επιτυχία του The Batman, ήταν σε παραγωγή του Matt Reeves (του σκηνοθέτη δηλαδή) και του Dylan Clark.

Αλήθεια, εσείς θέλετε να επιστρέψει ο Christian Bale ως Batman?

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις