Μία θέση στο πάνθεον των βραβείων Όσκαρ στη φετινή διοργάνωση θα διεκδικήσει η πιο πολυσυζητημένη ελληνική ταινία που έχουμε δει τελευταία, τα «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση

Η ταινία του Γιώργου Γούση είναι αυτή που επελέγη προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 95η διοργάνωση βραβείων Όσκαρ και άρα να διεκδικήσει το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΠΟΑ.

Την επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας επέλεξε επταμελής επιτροπή, η οποία συγκροτήθηκε αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

H επιτροπή συνήλθε σε συνεδρίαση και, έπειτα από διεξοδική συζήτηση, πρότεινε κατά πλειοψηφία τα «Μαγνητικά Πεδία», καθώς έκρινε ότι πρόκειται για μία ταινία που μιλάει απευθείας στον θεατή, ενώ δύναται να σταθεί σε ένα διεθνές κοινό, από τη στιγμή που πραγματεύεται ένα θέμα οικουμενικό, αυτό της υπαρξιακής κρίσης. Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, έκανε αποδεκτή τη γνώμη της Επιτροπής και εξέδωσε τη σχετική απόφαση.

«Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα μεριμνήσει για την έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών εκπροσώπησης της Ελλάδας στην 95η διοργάνωση των βραβείων Oscar, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις