Για τη σκοτεινή περίοδο της εξάρτησής του από τα ναρκωτικά μίλησε ο Eminem, με τον δημοφιλή τραγουδιστή να παραχωρεί συνέντευξη, στην οποία ανέφερε με λεπτομέρειες πώς έμπλεξε με τα ναρκωτικά και πώς αυτός ο εθισμός επηρέασε την καριέρα του.

Ο Eminem έγινε ευρύτερα γνωστός στην παγκόσμια μουσική σκηνή (και στη χώρα μας) το 2002, πριν ακριβώς 20 χρόνια, όταν και ακούσαμε για πρώτη φορά το τραγούδι Lose Yourself.

Ακολούθησαν έκτοτε πολλές επιτυχίες, υπήρχε όμως ένα σκοτάδι, πίσω από τη λάμψη αυτών των επιτυχιών. Ο δημοφιλής ράπερ ξεκίνησε να παίρνει χάπια όταν ήταν 24 χρονών και τη στιγμή που η καριέρα του άρχισε να απογειώνεται, αναζητούσε διαρκώς τις ουσίες, μέχρι που βυθίστηκε για τα καλά στο σκοτάδι.

Ο ίδιος μίλησε για όλα όσα βίωσε και περιέγραψε την μάχη που έδωσε, απ’ την οποία και βγήκε νικητής.

«Αν δεν μεταφερόμουν εγκαίρως στο νοσοκομείο θα…»

Ο μάνατζερ Eminem, Paul Rosenberg, έχει μία σειρά από podcast και καλεσμένος του ήταν ο δημοφιλής τραγουδιστής, ο οποίος αναφέρθηκε στην υπερβολική δόση που πήρε και παραλίγο να τον οδηγήσει στο θάνατο πριν από 15 χρόνια.

«Ήμουν σε αυτή την περίεργη ομίχλη για μήνες. Κυριολεκτικά δεν έβγαζα νόημα, είχε περάσει τόσος καιρός από την τελευταία φορά που είχα ηχογραφήσει χωρίς να έχω πάρει έναν τόνο Valium και Vicodin. Έπρεπε να μάθω ξανά πώς να ραπάρω», εξομολογήθηκε.

Και συμπλήρωσε: «Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αρχίσει να λειτουργεί ξανά ο εγκέφαλός μου».

«Κυριολεκτικά προερχόσουν από υπερβολική δόση και έπρεπε κατά κάποιο τρόπο να σε σταθεροποιήσουν με μερικά φάρμακα», δήλωσε ο Paul Rosenberg.

Ο γνωστός raper θυμήθηκε τη στιγμή που έφτασε μια «ανάσα» από το θάνατο: «Πολλοί προσπάθησαν να μου δώσουν να καταλάβω πως είχα πρόβλημα. Xanax, Valium, δεν με ενδιαφέρει, έλεγα. Παρ’ τα. Αν δεν μεταφερόμουν εγκαίρως στο νοσοκομείο θα είχα χάσει τη ζωή μου. Δεν πίστευαν πως θα τα καταφέρω. Ο πάτος για εμένα θα ήταν ο θάνατος».

Το οριστικό “τέλος”

Ο 49χρονος σήμερα Eminem αποκάλυψε επίσης πως τα παιδιά του ήταν αυτά που τον παρακίνησαν να σταματήσει τις ουσίες. Το 2008 ήταν η χρονιά που αποφάσισε οριστικά να βάλει τέλος σε αυτή την κατάχρηση και έκτοτε ο οργανισμός που παραμένει “καθαρός” από εξαρτησιογόνες ουσίες.

Πρόσφατα ο δίσκος του από το 2005 με τίτλο «Curtain Call: The Hits» κέρδισε τη διαμαντένια πιστοποίηση από την Ένωση Δισκογραφικής Βιομηχανίας της Αμερικής (Recording Industry Association of America – RIAA) και έγινε το τρίτο του άλμπουμ που έλαβε αυτή τη διάκριση.

Επίσης, το «The Eminem Show» έχει γίνει 12 φορές πλατινένιο και το «The Marshall Mathers LP» 11 φορές πλατινένιο ενώ τα singles «Lose Yourself» και «Love The Way You Lie», έχουν γίνει 13 φορές πλατινένια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις