Άννα Βαγενά: Η ηθοποιός μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τη ζωή και την καριέρα της αλλά συγκινήθηκε όταν αναφέρθηκε στον σύζυγό της Λουκιανό Κηλαηδόνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο το 2017.

Αρχικά, η ηθοποιός αναφέρθηκε στην μακρόχρονη καλλιτεχνική της πορεία στο θέατρο και τον κινηματογράφο εκφράζοντας και το παράπονό της παράπονό της που δεν έχει δεχτεί πολλές προτάσεις για δουλειά.

«Τα τελευταία χρόνια δεν μου έχουν κάνει προτάσεις για τηλεόραση. Δεν είχα τις προτάσεις που θα έπρεπε να έχω στον κινηματογράφο αν και πήρα το βραβείο του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όταν έκανα “Το προξενιό της Άννας”. ‘Ήμουν πολύ όμορφη και αποδείχθηκε ότι ήμουν καλή ηθοποιός. Αν αυτό είχε συμβεί στα Όσκαρ, θα έλεγε κανείς ότι δεν θα πρόφταιναν οι προτάσεις. Μετά την ταινία δεν υπήρξαν προτάσεις. Ίσως ήμουν πάρα πολύ όμορφη και πολύ έξυπνη» είπε και συμπλήρωσε ότι «Στα τελευταία γυρίσματα τα έφτιαξα με τον Λουκιανό».

Η Άννα Βαγενά αναφέρθηκε και στο πως δημιούργησε το Θεσσαλικό Θέατρο,

«Την καριέρα μου την έφτιαξα εγώ. Τρία χρόνια μετά την ταινία πήγα στη Λάρισα και ξεκίνησα το Θεσσαλικό θέατρο. Πήρα τη ζωή στα χέρια μου». Τον πατέρα της τον έχασε στα 8 της χρόνια και μεγάλωσε με μία πολύ δυναμική μητέρα. Πρωταγωνίστησε σε αρκετές βιντεοταινίες για οικονομικούς λόγους, αλλά δεν τις απαρνείται σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους της. «Δεν ήταν το επίπεδο καλό στις βιντεοταινίες. Τις γυρίζαμε πολύ βιαστικά. Δεν τις απαρνούμαι, τις έκανα γιατί χρειαζόμασταν χρήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την κουβέντα φυσικά δεν έλειψε ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, με τον οποίο έζησε για περισσότερα από 40 χρόνια.

«Ο Λουκιανός ήταν όλα. Ήταν όμορφος. Ήταν ένας άγγελος. Ήταν έξυπνος και ήταν και μάγκας. Τι άλλο να θέλει μια γυναίκα; Τον ήθελαν όλες οι γυναίκες» είπε η Άννα Βαγενά.

Στη συνέχεια, η Άννα Βαγενά αναφέρθηκε και στην μεγάλη συναυλία που είχε δώσει το καλοκαίρι του 1983 ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στη Λίμνη Βουλιαγμένης καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 100.000 άτομα.

«40 χρόνια έχουν περάσει από εκείνο το πάρτι στη Βουλιαγμένη. Εγώ το διοργάνωσα. Πέντε άνθρωποι το διοργανώσαμε, 100.000 κόσμου. Αυτά τα πράγματα γίνονται μόνο μια φορά. Ο Λουκιανός το φαντάστηκε και εγώ το εκτέλεσα. Την προηγούμενη χρονιά είχε κάνει μια συναυλία στον Λυκαβηττό και μαζεύτηκε 10.000 κόσμος, και είπε ότι πρέπει να κάνει κάτι να ευχαριστήσει τον κόσμο και να έρθουν περισσότεροι….

Τη Βουλιαγμένη την αγαπούσε πάρα πολύ. Τον Χειμώνα του 83 μου είπε να πάμε να ζητήσουμε από τον ΕΟΤ την Πλαζ της Βουλιαγμένης να κάνουμε ένα πάρτι. Πήγαμε και μας την έδωσαν και μας είπαν αν θέλουμε να μας δώσουν κι άλλες πλαζ… Μετά σκεφτήκαμε πως θα κάνουμε τη σκηνή που ήταν μέσα στη θάλασσα… Η προετοιμασία είχε ξεκινήσει έξι μήνες νωρίτερα… Ο Λουκιανός είχε κάνει χάρτη για την περιοχή πως θα στηθούν όλα. Στρατηγικό σχέδιο κανονικό. Μαζεύτηκαν 100.000 άνθρωποι, τα εισιτήρια ήταν 25.000» είπε η Άννα Βαγενά.

Στη συνέχεια, χωρίς να καταφέρει να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η Άννα Βαγενά ανέφερε, «Η μόνη μας αγωνία όταν είδαμε αυτό το πράγμα ήταν να είναι όλοι καλά να μην υπάρξουν ατυχήματα. Ευτυχώς δεν συνέβη τίποτα… Ο Λουκιανός ήταν ένας άγγελος και ο κόσμος το σεβόταν αυτό. Σε καμία του συναυλία δεν έγιναν έκτροπα. Ο Λουκιανός σκορπούσε την αγιοσύνη παντού. Όσο και να προσπάθησαν να τον μιμηθούν αργότερα, δεν τα κατάφεραν. Ήταν μοναδικός».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις