Αγγλία: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε σύγκρουση τρένων στο Μπέντφορντ
Βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν επιβάτες με αίματα στο δάπεδο του τρένου.
Σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (19/6) στην κεντρική Αγγλία, όταν δύο επιβατικά τρένα υψηλής ταχύτητας συγκρούστηκαν κοντά στην περιοχή του Μπέντφορντ, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό πολλών ακόμη επιβατών.
Οι βρετανικές αρχές επιβεβαίωσαν τον πρώτο θάνατο από τη σύγκρουση, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των τραυματιών. Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες επιβάτες που χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα.
Το Νοσοκομείο του Μπέντφορντ έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης κινητοποίησης, καθώς, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές υγείας, αναμένεται να υποδεχθεί τουλάχιστον 50 τραυματίες από το δυστύχημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει η Telegraph, βίντεο από το σημείο που τράβηξαν επιβάτες δείχνουν αυτό που φαίνεται να είναι δύο τρένα της εταιρείας East Midlands Railways, τα οποία έχουν χτυπήσει το ένα πάνω στο άλλο.
Σε κάποια βίντεο υπάρχουν σκληρές εικόνες με τραυματισμένους επιβάτες καλυμμένους με αίματα στο δάπεδο του τρένου, ενώ όσοι τραυματίστηκαν πιο ελαφρά και μπορούσαν να περπατήσουν, απομακρύνθηκαν σε διπλανό χωράφι.
Πώς συνέβη η σύγκρουση
Όπως αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις, το μπροστινό τρένο σταμάτησε λόγω βλάβης στο σύστημα ασφαλείας. Στη συνέχεια, το δεύτερο τρένο συγκρούστηκε με το πίσω μέρος του.
Ειδικότερα, το τρένο της East Midlands Railway είχε ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης σε ένα σύστημα ασφαλείας που ονομάζεται Αυτόματο Σύστημα Προειδοποίησης (Automatic Warning System) και το οποίο σταματά τα τρένα αν προσπεράσουν κόκκινο σηματοδότη.
Πηγές δήλωσαν στην Telegraph ότι ο οδηγός του τρένου της East Midlands μιλούσε στο τηλέφωνο με το προσωπικό συντήρησης συζητώντας για τη βλάβη, όταν το δεύτερο τρένο, το Luton Airport Express, προσέκρουσε στο πίσω μέρος του.
Μέχρι στιγμής, οι Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει πόσοι επιβάτες έχουν τραυματιστεί ή αν υπάρχουν θάνατοι.
Ένας βουλευτής, του οποίου η εκλογική περιφέρεια συνορεύει με το σημείο της σύγκρουσης, δήλωσε «ανήσυχος από τις αναφορές».
Ο Μοχάμαντ Γιασίν, βουλευτής του Μπέντφορντ και Κέμπστον, δήλωσε: «Ανησυχώ πολύ για τις πρώτες αναφορές σχετικά με ένα περιστατικό απόψε το βράδυ λίγο έξω από το Μπέντφορντ και το Κέμπστον, στο οποίο εμπλέκονται δύο τρένα της γραμμής Midland Mainline που κατευθύνονταν προς το Λονδίνο. Η σκέψη μου είναι με όλους τους εμπλεκόμενους, τις οικογένειές τους και όλους όσοι ενδέχεται να επηρεάζονται. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και το προσωπικό των σιδηροδρόμων που ανταποκρίνονται στο περιστατικό».