Η Κουριτίμπα και δη το “Αρένα ντα Μπαϊσάντα” θα φιλοξενήσουν κανονικά τους τέσσερις αγώνες της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έχουν ήδη προγραμματιστεί να γίνουν εκεί.

Η επίσκεψη του γενικού γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βαλκ στη Βραζιλία, επιβεβαίωσε την ύπαρξη προβλήματος, αλλά μετά τη σύσκεψη κορυφής που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη αποφασίστηκε να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης.

Η FIFA επεδίωξε να λάβει εγγυήσεις ότι μέχρι τα μέσα Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες που απαιτούνται προκειμένου το “Αρένα ντα Μπαϊσάντα” να πληρεί τις προϋποθέσεις φιλοξενίας των παιχνιδιών του Μουντιάλ.

Ο Δήμος της πόλης και η διοίκηση της Ατλέτικο Παραναένσε δεσμεύτηκαν για την εντατικοποίηση των έργων, η οποία θα επιτευχθεί με την πρόσληψη νέων εργατών.

“Είναι ένας αγώνας απέναντι σ’ ένα πολύ σφιχτό χρονοδιάγραμμα και απαιτείται τακτική παρακολούθηση. Υπολογίζουμε όμως στη δέσμευση που ανέλαβαν οι φορείς”, τόνισε ο γ.γ της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Στο εν λόγω γήπεδο έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν οι αγώνες Ιράν-Νιγηρία (16/06), Ονδούρα-Εκουαδόρ (20/06), Αυστραλία-Ισπανία (23/06) και Αλγερία-Ρωσία (26/06).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις