Το αργυρό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής στη Σόφια κατέκτησε ο Λευτέρης Κοσμίδης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής εκτέλεσε πρόγραμμα με αρχική αξία 6,6 και βαθμολογήθηκε με 15,533.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700 βαθμούς με πρόγραμμα αξίας 7,1.

Τρίτοι ήταν ο Βρετανός Ντάνιελ Πέρβις και ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σατίλοφ με 15,400.

Η προσπάθεια του Κοσμίδη

Εκτός μεταλλίων ο Πετρούνιας

Την πέμπτη θέση στον τελικό των κρίκων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής στη Σόφια κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής συγκέντρωσε υψηλότερη βαθμολογία από την αντίστοιχη στον προκριματικό, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να του χαρίσει μετάλλιο. Ήρθε πέμπτος 15,600 βαθμούς σε πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,8, δηλώνοντας αμέσως απογοητευμένος από την αντιμετώπιση που έχει από τους κριτές.

“Θα προκαλούσα να κάνει η FIG ένα σεμινάριο κριτών με όλα τα βίντεο από τις εκτελέσεις στον τελικό των κρίκων και να κρίνει αυστηρότερα απ’ όλους το δικό μου πρόγραμμα. Εάν βγω έστω 2ος σ’ αυτή τη βαθμολόγηση, θα παραιτηθώ”.

Δύο Ρώσοι γυμναστές ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση και μοιράστηκαν το χρυσό. Ο νικητής του εδάφους Ντένις Αμπλιάζιν και ο Αλεκσάντρ Μπαλάντιν βαθμολογήθηκαν με 15,800. Τρίτος ήταν ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους, ο Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ με 15,766.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις