Σοβαρό επεισόδιο προκλήθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα της δεύτερης παράτασης του αγώνα μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας στο Ευρωπαϊκό Εφήβων, όταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Παπαθεοδώρου, χαστούκισε τον παίκτη του, Αντώνη Κόνιαρη.

Ο προπονητής της ελληνικής ομάδας ήταν εκνευρισμένος μετά από λάθος φάουλ του Βασίλη Μουράτου, κατευθύνθηκε προς τον πάγκο του και αφού πρώτα πέταξε τη διαπίστευση στον 17χρονο άσο του Παναθηναϊκού, στη συνέχεια φέρεται να τον χαστουκίζει με το δεξί χέρι.

Η κίνησή του καταγράφηκε από την κάμερα και το επεισόδιο έκανε τον γύρο του κόσμου λίγο μετά από τη λήξη του αγώνα που βρήκε την Εθνική νικήτρια με 89-85, στο πλαίσιο της πρεμιέρας της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης.

Το video με το περιστατικό

“Δεν τον χτύπησα”

Αμέσως μετά από τον σάλο που ξέσπασε, ο ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής της Νέας Κηφισιάς αρνήθηκε ότι χτύπησε τον παίκτη του, μέσω δηλώσεων στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

“Με αφορμή video που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και με δείχνουν δήθεν να χτυπάω αθλητή της Εθνικής Εφήβων, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε θα χτυπούσα αθλητή και ειδικά ένα παιδί 18 ετών. Το χέρι μου έκανε κίνηση στον αέρα από τον εκνευρισμό μου και δεν τον χαστούκισα ποτέ όπως μπορεί κάποιον να ξεγελά η θέση της κάμερας. Μάρτυράς μου είναι ο αθλητής”.

Ο ίδιος ο παίκτης υπερθεμάτισε στα λόγια του προπονητή του: “Σχετικά με το δήθεν περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον μου, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ο προπονητής μου δεν με χτύπησε ποτέ. Είναι φανερό ότι η εικόνα ξεγελά. Μου έκανε πολύ έντονες παρατηρήσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν με χτύπησε. Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας. Περιμένουμε από τους Έλληνες να μας στηρίξουν κι όχι μετά από μία πολύ σημαντική νίκη να συζητάμε για πράγματα που δεν έχουν συμβεί”.