Η εποχή του Λούκα ντι Μοντετζέμολο στη Ferrari ολοκληρώθηκε μετά από 41 χρόνια. Ο άλλοτε βοηθός του ιδρυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας, Έντζο Φεράρι, αποχωρεί από το “τιμόνι” της ομάδας στη Formula 1 εξαιτίας των άσχημων αποτελεσμάτων τα τελευταία χρόνια.

Οι δραστικές αλλαγές για τις οποίες γινόταν λόγος το τελευταίο διάστημα άρχισαν από την κεφαλή του οικοδομήματος, με τον Ιταλό να θέτει εγγράφως την παραίτησή του το πρωί της Τετάρτης (10/09).

Ο Ντι Μοντετζέμολο εργάστηκε για πρώτη φορά στη βιομηχανία το 1973, ως βοηθός του ιδρυτή της, ο οποίος έναν χρόνο αργότερα τον τοποθέτησε σε ρόλο προέδρου της ομάδας στην F1. Μετά από δύο τίτλους του Νίκι Λάουντα το 1975 και το 1977, έκανε ένα διάλειμμα δουλεύοντας σε άλλα πόστα της FIAT τη δεκαετία του 80′, για να επιστρέψει το 1991 στη Formula 1.

Ο άλλοτε οδηγός αγώνων στα FIAT 500 καθοδήγησε την αντεπίθεση της σκουντερία με τον Μίχαελ Σουμάχερ στο κόκπιτ τη δεκαετία του 90′, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η ομάδα βρίσκεται στη σκιά της Red Bull και της Mercedes.

Μετά από δριμεία κριτική για τις επιδόσεις των Ferrari, ο 67χρονος αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα και να παραδώσει τα “ηνία” στον Σέρτζιο Μαρκιόνε, στον επικεφαλής της FIAT.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις