Ικανοποιημένες από το γεγονός ότι επιβλήθηκε τιμωρία στον πρόεδρο της ρωσικής ομοσπονδίας, Σαμίλ Ταρπίσεφ, ο οποίος επιτέθηκε ρατσιστικά και (-)ιστικά στις αδερφές Γουίλιαμς, εξέφρασε η Σερένα και η Μαρία Σαράποβα.

Συγκεκριμένα ο Σαμίλ Ταρπίσεφ, χαρακτήρισε σε τηλεοπτική εκπομπή “τρομακτικές” τις αδερφές Γουίλιαμς, ενώ τις αποκάλεσε και “αδερφούς” γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της WTA, επιβάλλοντας πρόστιμο καθώς και η ποινή απαγόρευσης συμμετοχής σε εκδηλώσεις της Ένωσης.

Η Σερένα Γουίλιαμς τοποθετήθηκε σχετικά, τονίζοντας: “Νομίζω ότι η WTA έκανε καλή δουλειά, αναλαμβάνοντας αμέσως δράση. Ήταν σκληρά σχόλια, (-)ιστικά και παράλληλα ρατσιστικά. Κατά έναν τρόπο το θεωρώ bullying”.

Για το θέμα ρωτήθηκε και η Μαρία Σαράποβα (συμπατριώτισσα του Ταρπίσεφ): “Ήταν ασεβή και απρεπή όσα είπε, χαίρομαι που τόσοι άνθρωποι αντέδρασαν, μαζί και η WTA. Ήταν ανάρμοστα, ειδικά για έναν άνθρωπο αυτής της θέσης και με αυτές τις ευθύνες, καθώς δεν είναι μόνο μέσα στο άθλημα, αλλά αποτελεί και μέλος της Ολυμπιακής επιτροπής”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις