Ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Super League, κατά τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα στο ΔΣ της λίγκας που διεξήχθη τη Δευτέρα.

Ο επικεφαλής της αρκαδικής ΠΑΕ πήρε 13 ψήφους, ενώ “όχι” ψήφισε ο Παναθηναϊκός, “παρών” ο ΠΑΟΚ και “λευκό” Λεβαδειακός, Ξάνθη και Νίκη Βόλου.

Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανθρακικός, Δημήτρης Τζελέπης.

Επιστολή για επανέναρξη

Από εκεί και πέρα, οι ομάδες συμφώνησαν να αποστείλουν στην ΕΠΟ επιστολή, με την οποία θα ζητούν την επανέναρξη των πρωταθλημάτων αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το πρωτάθλημα τόσο της Super League, όσο και της Football League διεκόπη λόγω της άρνησης της ΚΕΔ να οριστούν διαιτητές, μετά από την δολοφονική επίθεση κατά του αναπληρωτή προέδρου της, Χριστόφορου Ζωγράφου.

Αγραφιώτης: “Πεδίο οπαδικών αντιπαραθέσεων”

Με ανακοίνωσή του, ο τέως πρόεδρος της λίγκας, Δημήτρης Αγραφιώτης, εξήγησε τους λόγους της παραίτησής του (έχοντας ήδη μιλήσει γι’ αυτούς σε σχετική επιστολή προ ημερών), υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία της Super League είχε αλλοιωθεί.

Η επιστολή Αγραφιώτη

“Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε από τη γραπτή μου ανακοίνωση, στη σημερινή μας συνεδρίαση θα υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Super League.

Η απόφασή μου αυτή, όπως άλλωστε δήλωσα, ήταν αναπόφευκτη λόγω των τελευταίων γεγονότων που μετέτρεψαν τη Super League από όργανο συλλογικής προσπάθειας και λειτουργίας σε πεδίο οπαδικών αντιπαραθέσεων, για λόγους απολύτως άσχετους με το γράμμα και το πνεύμα αυτού του αθλητικού και επιχειρηματικού θεσμού.

Η δημιουργία και η ύπαρξη της Super League έχει ως στόχο την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος και την υπεράσπιση και προώθηση των οικονομικών συμφερόντων ΟΛΩΝ των ΠΑΕ.

Οι επιδιώξεις αυτές έχουν ως ακρογωνιαίο λίθο τη συλλογική προσπάθεια και όταν αυτή διαταράσσεται και πολύ περισσότερο όταν στην πράξη διαλύεται, τότε παύει να έχει λόγο η ύπαρξη του ίδιου του οργάνου.

Ελπίζω και εύχομαι ότι με την εκλογή νέου προέδρου να τεθεί οριστικό τέλος στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Super League, μακριά από άγονες αντιπαραθέσεις και επικοινωνιακές πιρουέτες.

Το επιβάλλει το συμφέρον των ΠΑΕ και η επιβίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται αυτή την εβδομάδα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα καλή επιτυχία για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου συνολικά”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις