Ο Λανς Άρμστονγκ κατάφερε να βρεθεί ξανά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για αρνητικό λόγο, αφού χτύπησε με το αυτοκίνητό του δύο παρκαρισμένα αμάξια, αλλά την ευθύνη ανέλαβε η εντυπωσιακή σύντροφός του!

Το περιστατικό συνέβη σε πάρτι πριν από την Πρωτοχρονιά στο Άσπεν της Ελβετίας, όταν το ζεύγος επέστρεφε στο σπίτι του από το μουσείο τέχνης της πόλης.

Το “GMC Yukon” που οδηγούσε ο Αμερικανός παλαίμαχος ποδηλάτης γλίστρισε στους παγωμένους δρόμους και προέκρουσε σε δύο παρκαρισμένα οχήματα.

Στην αρχική έρευνα, η σύντροφος του Άρμστρονγκ, Άνα Χάνσεν, ανέλαβε την ευθύνη του ατυχήματος, καταθέτοντας στην αστυνομία ότι εκείνη οδηγούσε το αυτοκίνητο.

Ένας αστυνομικός, όμως, πραγματοποίησε πιο ενδελεχή έρευνα, με συνέπεια να αποκαλυφθεί ότι πίσω από το τιμόνι βρισκόταν ο Άρμστρονγκ, ο οποίος πλέον κατηγορείται για μη αναφορά του περιστατικού και οδήγηση πάνω από το όριο ταχύτητας.

Όταν το ζεύγος προσπάθησε να εξηγήσει τη στάση που κράτησε στις μαρτυρίες του, η Χάνσεν παραδέχθηκε ότι ο Άρμστρονγκ ήταν αυτός που οδηγούσε, αλλά ότι από κοινού αποφάσισαν να αναλάβει εκείνη την ευθύνη.

“Το όνομα της οικογένειάς μας έχει σπιλωθεί σε κάθε εφημερίδα του κόσμου τα τελευταία χρόνια και ειλικρινά, έχω παιδιά εφήβους και ήθελα απλά να προστατεύσω την οικογένειά μου”, δήλωσε στην αστυνομία η Χάνσεν, η οποία κατηγορείται για ψευδή αναφορά.

“Πίστεψα ότι το ‘η Άνα Χάνσεν χτύπησε μερικά αυτοκίνητα’ δεν θα έβγαινε στις εφημερίδες, αλλά το ‘ο Λανς Άρμστρονγκ χτύπησε μερικά αυτοκίνητα’ θα προκαλούσε εθνικό θέμα”.

Ο 43χρονος Λανς Άρμστρονγκ έχει αποκλειστεί δια βίου από την ποδηλασία εξαιτίας του πρωταγωνιστικού ρόλου που έπαιξε στο πιο μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ που έχει εμφανιστεί στον χώρο και που του κόστισε τους 7 Γύρους της Γαλλίας που κατέκτησε από το 1998 μέχρι το 2005.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις